Călin Popescu Tăriceanu: Iohannis ne-a propus o coaliţie de centru-dreapta

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu susţine că în cadrul întrevederii pe care a avut-o la două zile după alegeri preşedintele Klaus Iohannis i-a propus să facă parte dintr-o coaliţie de centru-dreapta cu PNL, USR, PMP, UDMR şi minorităţi.

7354 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: Iohannis ne-a propus o coaliţie de centru-dreapta

Călin Popescu Tăriceanu: Iohannis ne-a propus o coaliţie de centru-dreapta (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

''Ne-a prezentat dorinţa domniei sale de a realiza o altă majoritate. O majoritate alcătuită din PNL, ALDE, USR, PMP, UDMR plus minorităţi. Pe hârtie ar fi însumat puţin peste 50%, dar ar fi desconsiderat opţiunea majoritară a electoratului'', a relatat Tăriceanu la Antena 3.

El a precizat că întâlnirea nu a avut la Palatul Cotroceni, iar el a fost însoţit de Daniel Constantin, în vreme ce Klaus Iohannis a fost singur.

''Pentru mine surprinzător a fost că această propunere a fost însoţită de o serie de consideraţii ale preşedintelui pe care eu le-am apreciat ca fiind mai degrabă parte a unui bluff, o încercare de intimidare a noastră, a mea şi a colegului meu, în speranţa că vom ceda şi ni se vor înmuia picioarele şi că vom accepta o astfel de formulă'', a mai afirmat Tăriceanu.

El a reiterat că şeful statului i-a spus că va face tot ce îi stă în putinţă să împiedice aducerea PSD la guvernare, ALDE urmând să fie o victimă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici