Când ar putea fi demarată procedura de numire a unui nou viceguvernator BNR

Preşedintele Comisiei pentru Buget, Finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat, Viorel Arcaş, a declarat pentru MEDIAFAX că în ultima săptămâna a lunii august ar putea demara procedura de numire a unui nou viceguvernator al BNR, după demisia lui Bogdan Olteanu.

759 afișări
Imaginea articolului Când ar putea fi demarată procedura de numire a unui nou viceguvernator BNR

Când ar putea fi demarată procedura de numire a unui nou viceguvernator BNR

”Normal, noi avem comisie în ultima săptămână. S-ar putea să începem, dacă vine propunerea la Birourile Permanente. Deocamdată nu există niciun pas, cel puţin la Senat”, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Comisiei pentru Buget, Finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat, Viorel Arcaş.

El a mai spus că, din punctul său de vedere, se impunea celeritate în numirea înlocuitorului lui Bogdan Olteanu în Consiliul de Administraţie al BNR.

Potrivit art. 33 din Legea 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, membrii Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României, cu nominalizarea conducerii executive, sunt numiţi de Parlament, la propunerea comisiilor permanente de specialitate ale celor două Camere ale Parlamentului.

Potrivit procedurii, BNR înştiinţează Parlamentul cu privire la vacantarea funcţiei, Birourile Permanente reunite convoacă cele două comisii pentru buget. Comisiile, în şedinţă comună, îi audiază pe candidaţi şi redactează un raport care urmează să fie votat de plenul comun al celor două camere ale legislativului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici