Ce spun liderii PSD din ţară despre propunerea lui Grindeanu: Iohannis nu îl poate refuza

Mai mulţi lideri PSD din ţară au declarat, pentru agenţia MEDIAFAX, că noua propunere, în persoana lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier, este una de nerefuzat pentru Klaus Iohannis, iar şeful statului ar trebui să facă numirea cât mai repede pentru a nu adânci o criză politică.

4039 afișări
Imaginea articolului Ce spun liderii PSD din ţară despre propunerea lui Grindeanu: Iohannis nu îl poate refuza

Ce spun liderii PSD din ţară despre propunerea lui Grindeanu: Iohannis nu îl poate refuza (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Deputatul Alfred Simonis, preşedintele Tineretului Social Democrat Timiş, organizaţie pe care Grindeanu o conduce: ”Am încredere în omul Sorin Grindeanu, în politicianul, omul de administraţie locală şi centrală Sorin Grindeanu. Este omul care poate implementa cu succes măsurile propuse în programul de guvernare al PSD şi cred că va avea o guvernare foarte bună, în măsura în care preşedintele îl va desemna premier. Cred cu tărie că domnul preşedinte îl va desemna pe domnul Grindeanu pentru funcţia de premier pentru că nu văd niciun motiv pentru care ar putea să nu facă acest lucru. Este un om care a fost ministru, este preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, este un tânăr politician bine pregătit. În momentul în care devii premier, ai întreaga ţară în administrare”, a declarat Alfred Simonis.

Deputatul Călin Dobra, preşedintele executiv al PSD Timiş, a declarat că Sorin Grindeanu “merită” această nominalizare. “Ţinând cont că este colegul meu de partid şi prietenul meu, aş putea avea doar o părere extraordinară despre Sorin Grindeanu. Este o nominalizare pe care o merită. Categoric nu va refuza domnul Iohannis această propunere”, a precizat Călin Dobra.

Marian Cucşa, preşedintele ALDE Timiş: „Pentru noi ca şi timişeni este o propunere bună, aduce un plus judeţului Timiş. E clar că din partea guvernului se va acorda o importanţă mai mare judeţului. Nu cred că domnul Iohannis va refuza propunerea. Normal ar fi să nu o refuze pentru deblocarea stării de fapt în care ne aflăm. ALDE şi PSD, în urma consultării, am dat dovadă de seriozitate şi am vrut să demarăm lucrurile astfel încât să nu ne trezim într-un haos în care domnul Iohannis a vrut să ne arunce ca şi ţară.”

Mihai Chirica, vicepreşedinte PSD: „Nominalizarea lui Sorin Grindeanu vine ca o soluţie de nerefuzat. Mingea este acum în teren la Klaus Iohannis. A fost un bun exerciţiu de luptă politică. Sper să avem un Guvern până la sfârşitul anului ca să putem să ne apucăm de treabă". Chirica şi-a menţinut în continuare declaraţia potrivit căreia oricare primă propunere ar fi venit din partea PSD, ea ar fi fost refuzată de Klaus Iohannis. Întrebat dacă este de părere că Liviu Dragnea a vrut să se ajungă de fapt la varianta cu Sorin Grindeanu şi tocmai de aceea a propus-o pe Sevil Shhaideh prima dată, Mihai Chirica a declarat că este sigur că Liviu Dragnea a luat în calcul mai multe variante şi că a avut un plan bine stabilit.

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra: „Sorin Grindeanu este o persoană responsabilă, cu experienţă vastă în administraţia locală şi centrală, a fost viceprimar de Timişoara şi ministru al Comunicaţiilor. Experienţa sa profesională şi administrativă nu poate fi contestată, este un bun coleg din cadrul echipei PSD iar nominalizarea sa este un mesaj foarte bun dat Ardealului. Este de aşteptat ca mâine, preşedintele Iohannis, chiar dacă are telefonul închis de câteva zile, cel puţin preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să îl deschidă şi să accepte că, într-o democraţie, dialogul este necesar cu cei caree au câştigat alegerile. Preşedintele Iohannis nu are acum niciun motiv raţional pentru a respinge candidatura lui Sorin Grindeanu.”


Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan: „Este tânăr, energic, loial. Sper să corespundă gusturilor domnului Iohannis”.

Şerban Valeca, preşedintele PSD Argeş: „Eu sunt convins că va fi acceptată de preşedinte, pentru că aşa prevede şi decizia Curţii Constituţionale şi nu văd motivul pentru care dânsul să întindă aceste discuţii, mai ales că oamenii trebuie să ştie că n-am avut determinarea de a forma Parlamentul imediat. Voiam să numim Guvernul până la 31 decembrie, ca să punem în aplicare programul de guvernare pentru care oamenii ne-au votat. Ne aducem aminte că noi am venit în faţa oamenilor cu un program articulat care necesită timpi clari, paşi foarte clari. Din păcate, din cauza acestei decizii o să intrăm probabil cu o săptămână-două din ianuarie în întârziere. Să ne ferească Domnul pe toţi ca preşedintele să refuze şi această propunere, pentru că, în loc să dezvoltăm România, vom intra într-o adevărată criză politică. Au fost discuţii aprinse la Comitetul Executiv, dar am decis că pentru oamenii şi ţara aceasta şi, având în vedere că doamna Sevil a avut diverse probleme şi a renunţat, să venim cu această a doua propunere”

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu: „Este o propunere foarte bună şi cred că nu se va mai face aceeaşi greşeală, iar preşedintele Iohannis îl va desemna premier pe Sorin Grindeanu". Deputatul Ioan Dîrzu a spus că şi-a dat seama la începutul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îl va propune pe Sorin Grindeanu pentru această funcţie. „Este o persoană foarte potrivită, un bun coleg, apreciat de întreaga echipă şi un tip foarte modest şi foarte exigent în ceea ce face. E un tip super OK, vorbeşte puţin, eficient, modest, bun coleg şi sufletist. Este un om de echipă, un patriot, ţine la ţară”, a spus Ioan Dîrzu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici