Cioloş, către PNL: Dacă nu vor face reforma în propriul partid, ea va fi făcută de electorat, la vot

Fondatorul Mişcării România Împreună, Dacian Cioloş, a ţinut să facă unele clarificări în urma ”micii furtuni iscată într-un pahar cu apă” după referirile sale la adresa PNL, afirmând că, dacă liberalii nu vor face reforma de care este nevoie în propriul partid, ea va fi făcută la vot de electorat.

140 afișări
Imaginea articolului Cioloş, către PNL: Dacă nu vor face reforma în propriul partid, ea va fi făcută de electorat, la vot

Cioloş, către PNL: Dacă nu vor face reforma în propriul partid, ea va fi făcută de electorat, la vot

”Aş vrea să clarific pe cât posibil mica furtună iscată, zilele trecute, într-un pahar cu apă, după referirile mele la prietenii din PNL. Trebuie să recunosc faptul că anul 2020 îmi provoacă unele temeri. Este evident că PSD nu poate fi înlăturat altfel decât printr-o largă coaliţie, dar în acelaşi timp nu putem ignora lecţiile primite de la ce au însemnat CDR şi Alianţa DA. Multă speranţă şi multă bucurie s-au transformat în dezamăgire şi într-un ajutor nesperat pentru PSD. Noi, societatea românească, nu am fost în stare să ne opunem cu succes modelului politic promovat de acest partid care a capturat toate straturile economice şi sociale. Din această perspectivă, mă îngrijorează 2020”, a scris pe Facebook Dacian Cioloş.

El mai susţine că dacă partidele de Opoziţie vor face o alianţă politică slabă sau fragilă, prin care nu vor fi în stare să schimbe fundamental societatea şi să ofere un model economic şi social viabil, aceasta va înregistra un eşec de priorităţi.

”Din această perspectivă aş vrea să fie citite gândurile mele despre PNL. E un moment de îngrijorare profundă, pentru că îmi dau seama că suntem încă foarte departe de soluţia de care avem nevoie. Cu toţii am greşit uneori sau nu ne-am ridicat mereu la aşteptările celor care ne susţin sau ne votează. Replicile pe care le-am primit, pe alocuri descalificante pentru cei care le-au dat, îmi confirmă îngrijorarea. Motiv pentru care nu doresc să alimentez această polemică. Nu sunt eu cel care trebuie să reformeze PNL. Nu am putut şi nici nu era misiunea mea în 2016, aşa cum nu este nici astăzi. Este misiunea oamenilor cinstiţi şi oneşti din PNL. Sunt mulţi şi îi asigur de toată preţuirea mea. Dar toţi membrii partidelor din România trebuie să ştie că, dacă nu vor face reforma de care este nevoie în propriul partid, ea va fi făcută chiar de electorat, la vot. Şi sunt convins că au suficiente date ca să înţeleagă ce spun”, a adăugat Cioloş.

Fostul premier nu exclude o alianţă cu liberalii.

”Aş vrea să închei prin a spune că suntem deschişi unei colaborări cu PNL, aşa cum suntem şi cu USR. Îi asigur că vor găsi mereu în noi un partener onest şi că avem speranţa că vom reuşi să punem bazele unei constucţii politice solide, care să facă faţă în alegeri, dar mai ales în perioada post-electorală. Resping ideea că am fi <condamnaţi> să lucrăm împreună. Democraţia nu te condamnă, democraţia cere onestitate şi capacitatea de a-ţi recunoaşte propriile greşeli. Îi aştept pe cei din PNL să ni se alăture în munca pentru o Românie mai bună, pentru că ne aşteaptă vremuri dificile”, a conchis Dacian Cioloş.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, săptămâna trecută, la un post TV, că Dacian Cioloş nu are cum să lupte cu PSD deoarece "a trăit foarte bine în perioada PSD", precizând că acesta a încălcat înţelegerea cu PNL de a curăţa administraţia publică de social-democraţi, atunci când a fost premier.

"Adevărul e că nu prea are cu cine să lupte în PSD pentru că dumnealui a trăit foarte bine în perioada PSD. Noi am avut o înţelegere pe care domnul Cioloş nu a respectat-o. De exemplu să cureţe administraţia publică de PSD. L-a avut acolo pe domnul Dâncu. Secretarii de stat, prefecţii, preşedinţii de agenţii, aproape toţi manageri de compani puşi de PSD au fost lăsaţi în funcţie, în timp ce PSD era perceput ca fiind în Opoziţie, dar de fapt era la putere. Din cauza aceste percepţii false induse, practic PSD şi-a menţinut puterea, şi nerealizările Guvernului Cioloş au fost trecute în contul PNL", a afirmat Ludovic Orban, duminică seară la postul B1TV.

De asemenea, Orban a mai afirmat că a fost mereu mirat de carierele politice ciudate, referindu-se la Dacian Cioloş, numit ministru al Agriculturii de Călin Popescu Tăriceanu, nominalizat comisar european pentru agricultură de Traian Băsescu, iar pentru al doilea mandat propus Victor Ponta.

Dacian Cioloş a scris recent pe Facebook, că PNL se află în zona vechii clase politice, refuzând "cu obstinaţie" să se reformeze şi să se alăture MRÎ, într-un proiect de schimbare a societăţii româneşti.

”PNL se regăseşte în această zonă a clasei politice vechi şi refuză cu obstinaţie să se reformeze şi să vină alături de noi într-un proiect de reformare profundă a societăţii româneşti. Un proiect cu accent pe bunăstare. Ei aşteaptă să cadă PSD natural şi ei să le ia locul”, a scris Cioloş.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici