Ciucă după publicarea Eurobarometrului: Viitorul României nu poate fi altul decât pro-european

Viitorul României nu poate fi altul decât pro-european, scrie premierul Nicolae Ciucă, după publicarea celui mai nou sondaj Eurobarometru. Conform acestuia, 70% dintre tineri sunt mulţumiţi de locul de muncă pe care îl au.

455 afișări
Imaginea articolului Ciucă după publicarea Eurobarometrului: Viitorul României nu poate fi altul decât pro-european

Ciucă după publicarea Eurobarometrului: Viitorul României nu poate fi altul decât pro-european

„Am primit, azi, de Ziua Naţională a Tineretului, cea mai frumoasă confirmare şi mă bucur enorm să aflăm din cel mai recent Eurobarometru că majoritatea tinerilor români înţeleg şi simt beneficiile de care se bucură ca cetăţeni europeni. Trei sferturi dintre tinerii români sunt optimişti în ceea ce priveşte viitorul Uniunii Europene şi arată o mai mare deschidere şi susţinere pentru politicile europene decât alte categorii de vârstă. Marea lor majoritate - 74% - sunt satisfăcuţi cu viaţa pe care o duc, iar peste 60% dintre ei apreciază că lucrurile se îndreaptă în direcţia bună în viaţa personală”, se arată în mesajul premierului.

Potrivit acestuia, faptul că 70% dintre tineri sunt mulţumiţi de locul de muncă pe care îl au „ne determină pe noi, cei care azi guvernăm, să continuăm şi să dezvoltăm politicile publice care să încurajeze tinerele generaţii să rămână şi să îşi dezvolte carierele şi afacerile în România”.

„Sistemul de educaţie, situaţia economică, şomajul, locuinţele, mediul înconjurător şi schimbările climatice sunt priorităţi ale tinerilor noştri, deci şi ale noastre.
Folosirea şansei enorme a celor 80 de miliarde de euro - bani europeni care vor ridica standardele serviciilor publice şi vor creşte oportunităţile de dezvoltare a mediului antreprenorial se dovedeşte a fi, în aceste condiţii, un angajament pe care administraţia publică, Executivul, trebuie să îl îndeplinească pentru a nu dezamăgi tânăra generaţie, pentru care implementăm, deja, cadrul unui viitor mai bun, la noi acasă, în România Europeană, care susţine valorile euro-atlantice”, adaugă prim-ministrul.

74% dintre tinerii români sunt optimişti în ceea ce priveşte viitorul Uniunii Europene şi arată o mai mare deschidere şi susţinere pentru politicile europene decât alte categorii de vârstă.

Tot 74% dintre tineri sunt satisfăcuţi cu viaţa pe care o duc, iar 61% dintre ei apreciază că lucrurile se îndreaptă în direcţia bună în viaţa personală.

Tinerii români se declară satisfăcuţi cu viaţa pe care o au în proporţie de 64% (grupa de vârstă 15-24 de ani) şi 74% (grupa de vârstă 25-34 de ani). 61% dintre cei din grupa 25-34 ani sunt mulţumiţi de direcţia pe care o ia viaţa proprie, iar 70% sunt mulţumiţi de locul de muncă pe care îl au.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici