Coaliţia de guvernare şi-a împărţit prefecturile. Care sunt ponderile care revin fiecărui partid aflat la conducere

  • Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni seara că partidele care fac parte din coaliţia aflată la guvernare vor dispune de posturi de prefect în funcţie de ponderea voturilor obţinute.
  • Astfel, PNL va avea 23 de posturi, USRPLUS 14, iar UDMR 5.
8852 afișări
Imaginea articolului Coaliţia de guvernare şi-a împărţit prefecturile. Care sunt ponderile care revin fiecărui partid aflat la conducere

Sursa foto: Mediafaxfoto

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că se lucrează la „o reglementare” prin care prefecţii să nu mai fie înalţi funcţionari publici.

„Conform Constituţiei, prefectul este reprezentantul Guvernului în judeţ. În 2006, când eram în negocierile de aderare, existau nişte bile negre în capitolul administraţie şi atunci s-a decis ca prefectul să fie echivalat funcţiei de înalt funcţionar. Din 2012, practic nu au mai apărut înalţi funcţionari. (...) Punctul de vedere aproape comun, în cadrul coaliţiei, care e în curs de implemnetare printr-o reglementare este acela că prefecţii sunt reprezentamţii Guvernului, nu trebuie să fie înalţi funcţionari publici”, a declarat Ludovic Orban, la B1Tv.

Liderul PNL a spus că luni a avut prima discuţie în coaliţie despre acest subiect şi că posturile vor fi distribuite în funcţie de ponderea fiecărui partid. Astfel, PNL-ului îi revin 23 de prefecţi, USRPLUS va vea 14, iar UDMR 5. De asemenea, PNL va 47 de posturi de subprefect, USRPLUS 28, iar UDMR 10.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici