Constantinescu: Nu am primit o decizie de suspendare din PSD. Voi candida la şefia PSD Constanţa

Şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, afirmă că nu a fost informat că ar fi fost suspendat din calitatea de membru PSD sau din cea de preşedinte executiv al organizaţiei Constanţa, susţinând că intenţionează să candideze la şefia PSD Constanţa, în toamna acestui an.

122 afișări
Imaginea articolului Constantinescu: Nu am primit o decizie de suspendare din PSD. Voi candida la şefia PSD Constanţa

Constantinescu: Nu am primit o decizie de suspendare din PSD. Voi candida la şefia PSD Constanţa (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

”Nu există la PSD Constanţa sau la Bucureşti o hotărâre de suspendare a mea din funcţia de prim-vicepreşedinte, în care am fost ales în 2012. Nu a venit o astfel de hotărâre. Am auzit că există o decizie de suspendare din calitatea de membru, dar nu am primit-o. Până la această decizie eu am fost în funcţie şi toate deciziile date în zilele precedente sunt legale pentru că nu sunt invalidate de un alt for al partidului”, a declarat Constantinescu, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Constanţa.

El a menţionat că nu există niciun motiv pentru a fi suspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte (preşedinte executiv) al filialei PSD Constanţa, deoarece Statutul PSD precizează că sunt suspendaţi din funcţie doar liderii anchetaţi pentru fapte corupţie, iar el este cercetat pentru abuz în serviciu.

“Sunt cercetat pentru abuz în serviciu, nu pentru fapte de corupţie, aşa cum este în Statutul PSD. Mi s-a spus de la partid că nu sunt suspedat, rezoluţia nu mă priveşte pe mine, ci pe cei cu fapte de corupţie”, a spus Nicușor Constantinescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, care are interdicţia de a-şi exercita funcţia, a mai spus că a fost nemulţumit de atitudinea membrilor PSD Constanţa care nu l-au susţinut nici pe el, nici pe Radu Mazăre atunci când au fost arestaţi.

“Aşteptam de la colegii mei ca atunci când eu şi Radu Mazăre am fost arestaţi preventiv să vină strâns uniţi în jurul nostru. Mă aşteptam ca atunci când cineva îţi agresează liderii care au realizat atâtea lucruri să ai o reacţie umană, de onoare, să îţi ajuţi liderii. Nu am văzut pe nimeni să ia o poziţie publică, să spună că sunt abuzuri, că nu sunt probe. Toată lumea a tăcut. Eu nu m-am născut în genunchi, eu m-am născut în picioare şi voi muri în picioare”, a mai declarat Constantinescu.

El a menţionat că în ultimele săptămâni a mers în judeţ şi s-a întâlnit cu primari PSD şi lideri de organizaţii PSD şi a aflat că mulţi dintre aceştia nu mai doresc să candideze la alegerile de anul viitor pentru că sunt speriaţi şi terorizaţi de ceea ce se întâmplă în ţară şi se tem să mai ia vreo decizie pentru comunitatea lor.

De asemenea, potrivit lui Nicuşor Constantinescu, liderii din judeţ nu ar fi mulţumiţi de colaborarea cu actuala conducere a PSD Constanţa şi nici cu cei care conduc în prezent Consiliul Judeţean.

Nicuşor Constantinescu l-a criticat şi pe senatorul Nicolae Moga, preşedinte interimar al PSD Constanţa, după demisia lui Radu Mazăre, spunând că acesta nu ar fi trebuit să accepte această funcţie.

“Nicolae Moga, care a pierdut alegerile prezidenţiale în calitate de coordonator al campaniei la PSD Constanţa, a fost numit interimar în locul lui Radu Mazăre. El şi-a dorit această funcţie, eu nu aş fi accceptat-o dacă pierdeam alegerile. Eu am câştigat toate campaniile electorale pe care le-am coordonat”, a declarat Nicuşor Constantinescu.

El a mai spus că a primit mandat de la Radu Mazăre pentru a-l înlocui în funcţia de preşedinte după demisia acestuia.

“Am avut mandat de la Radu Mazăre să-l înlocuiesc şi să iau decizii în locul său ca preşedinte. Acel mandat este valabil şi astăzi pentru că nu a fost revocat conform statutului”, a explicat Constantinescu.

El a afirmat că liderii PSD au luat decizia de a-l suspenda din calitatea de membru PSD pentru că ar fi fost şantajaţi de către UNPR.

“Probabil în presiunea moţiunii a fost şantajat de parteneri de coaliţie, de UNPR, probabil au fost şantajaţi. UNPR urmăreşte să câştige judeţul Constanţa. (...) UNPR nu va câştiga mai mult de doi la sută dacă merge singur la alegeri. Nu vedeţi că cine este în UNPR nu este anchetat de binomul SRI-DNA? S-a înscris şi Sebastian Ghiță în UNPR”, a spus Constantinescu.

El a precizat că după ce va primi acest document de suspendare din calitatea de membru al PSD va merge în Consiliul Judeţean al PSD Constanţa şi îşi va prezenta punctul de vedere.

Nicuşor Constantinescu a anunţat că va candida la alegerile pentru preşedinţia PSD Constanţa în toamna acestui an.

“Fac apel la primarii PSD, la preşedinţii de organizaţii PSD să vină alături de mine pentru că eu voi candida la preşedinţia organizaţiei PSD Constanţa din acest an şi împreună trebuie să depăşim această stare de teroare şi de frică”, a mai spus Nicuşor Constantinescu.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost suspendat din PSD, printr-un ordin semnat de liderul partidului, Victor Ponta, după ce a trimis adrese în calitate de preşedinte executiv al PSD Constanţa, deşi fusese suspendat din aprilie din această funcţie.

Suspendarea lui Nicuşor Constantinescu din PSD vine după ce, în ultimele zile, acesta a trimis adrese către organizaţiile din judeţ, dar şi presei, pe care le-a semnat în calitatea de preşedinte executiv al filialei PSD Constanţa, deşi este suspendat din funcţia respectivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, el a dispus numirea unui preşedinte interimar la conducerea organizaţiei PSD Mangalia şi numirea unui apropiat în funcţia de coordonator al Colegiului 3, pe care l-a desemnat să se ocupe de alegerile interne ale partidului în acest colegiu.

Toate acestea în condiţiile în care, în 24 aprilie, Nicuşor Constantinescu fusese suspendat din funcţia de preşedinte executiv al PSD Constanţa.

Preşedintele interimar al PSD Constanţa, Nicolae Moga, a precizat, într-un comunicat de presă transmi vineri, că a luat act de seria de documente elaborate şi transmise presei de Nicuşor Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în mai multe dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în altul este judecat pentru că a atribuit nelegal terenuri. De asemenea, el este judecat pentru că ar fi subfinanţat Centrul Militar Zonal, în acest dosar el fiind pus sub control judiciar şi având interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al CJ Constanţa. Totodată, el va fi judecat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că a prejudiciat judeţul cu opt milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici