Corlăţean condamnă ”în cei mai categorici termeni” decapitarea unui cetăţean francez de către o grupare afiliată ISIL

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, condamnă în cei mai categorici termeni executarea prin decapitare, în Algeria, a unui cetăţean francez de către o formaţiune afiliată grupării teroriste auto-intitulate Statul Islamic în Irak şi Levant (ISIL).

417 afișări
Imaginea articolului Corlăţean condamnă ”în cei mai categorici termeni” decapitarea unui cetăţean francez de către o grupare afiliată ISIL

Titus Corlăţean (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Ministrul Titus Corlăţean îşi exprimă şocul şi revolta faţă de acest nou act de o cruzime inimaginabilă, căruia i-a căzut victimă cetăţeanul francez Hervé Gourdel.

”Condamn în cei mai hotărâţi termeni astfel de acte abominabile, comise în numele unei aşa-zise ideologii extremist-teroriste care nu poate fi justificată, sub nicio formă. Cei care le comit trebuie să răspundă în faţa legii. În acest momente tragice, gândurile noastre se îndreaptă către Franţa, poporul francez şi către familia celui dispărut”, afirmă Corlăţean, citat într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Ministrul reconfirmă angajamentul ferm al României de a contribui la eforturile comunităţii internaţionale pentru combaterea terorismului internaţional şi a fenomenului ISIL.

Un cetăţean francez răpit în Algeria a fost decapitat de o grupare afiliată grupului terorist Stat Islamic. Hervé Pierre Gourdel, 55 de ani, fusese răpit duminică seară în localitatea algeriană Tizi Ouzou, situată la 110 kilometri est de Alger.

Gruparea islamistă Jung al-Khilaka, afiliată organizaţiei teroriste Stat Islamic, a postat o înregistrare video intitulată "Mesaj de sânge pentru Guvernul francez", în care prezintă executarea ostaticului prin decapitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici