Cseke (UDMR), despre votul la modificările Codului Penal: PSD şi ALDE aveau oricum majoritate

Liderul Grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, susţine că senatorii Uniunii au întârziat la şedinţa de plen în care se dezbăteau modificările aduse Codului Penal, astfel că s-a tras concluzia eronată că au asigurat cvorumul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

186 afișări
Imaginea articolului Cseke (UDMR), despre votul la modificările Codului Penal: PSD şi ALDE aveau oricum majoritate

Cseke (UDMR), despre votul la modificările Codului Penal: PSD şi ALDE aveau oricum majoritate

Cseke Attila a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că abia după intrarea în sala de plen a Senatului, parlamentarii Uniunii au aflat că Opoziţia plecase.

”Noi, senatorii UDMR, am avut şedinţă de grup înainte de şedinţa de plen în care am analizat şi dezbătut proiectul modificării Codului Penal, care este unul complex şi complicat, şi am întârziat la şedinţa din plen, deoarece şedinţa noastră s-a prelungit. Nu a fost nimic intenţionat, nimic neintenţionat, pur şi simplu aşa s-a întâmplat să întârziem, iar unii au tras concluzia că, prin venirea noastră, s-a asigurat cvorumul şedinţei de plen. Noi, când am intrat în sală, nici nu ştiam dacă există sau nu cvorum. Am aflat ulterior că opoziţia nu era în sală. Oricum PSD şi ALDE aveau majoritatea asigurată, aveau 74 de voturi faţă de 69 câte erau necesare, puteau vota indiferent dacă eram noi în sală sau nu. S-a văzut clar că noi nu am susţinut acest proiect de modificare a Codului Penal şi ne-am abţinut”, a spus Cseke.

Cseke Attila a anunţat, în plenul Senatului, unde au fost votate modificările la Codul penal, că Uniunea nu va susţine proiectul dacă nu vor fi respinse amendamentele legate de abuzul în serviciu şi eliminarea neglijenţei în serviciu.

După 15 minute de la începerea şedinţei de plen de marţi, aleşii UDMR au intrat în sală, la scurt timp după ce USR, PNL şi PMP au decis să părăsească sala.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici