Dăncilă a discutat cu omologul chinez despre exporturile produselor agricole româneşti către China

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a discutat, vineri, cu premierul Consiliului de Stat al R. P. Chineze Li Keqiang despre teme de interes ale agendei bilaterală, subiectele vizând cooperarea în domeniul energetic, Iniţiativa Belt an Road şi exporturile de produse agricole româneşti către China.

177 afișări
Imaginea articolului Dăncilă a discutat cu omologul chinez despre exporturile produselor agricole româneşti către China

Dăncilă a discutat cu omologul chinez despre exporturile produselor agricole româneşti către China

Întrevederea bilaterală între cei doi a avut loc în marja Summit-ului Şefilor de Guvern ai formatului cooperării 16+1 / Europa Centrală şi de Est – R. P. Chineză, informează Guvernul.

„Cu acest prilej, au fost abordate teme de interes ale agendei bilaterale, în contextul aniversarii, în anul 2019, a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Republica Populară Chineză, şi a 15 ani de la stabilirea Parteneriatului Amplu de Prietenie şi Cooperare. Şefii celor două Guverne au exprimat angajamentul de a continua de o manieră pragmatică, deschisă şi eficientă, dialogul politic, proiectele de cooperare şi contactele inter-umane, în domeniile consacrate”, a precizat Executivul român, într-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

Dăncilă a oferit informaţii despre recentele modificări aduse legislaţiei privind Parteneriatul Public Privat şi a afirmat interesul pentru implicarea unor companii chineze în proiecte de tip PPP. Totodată, premierul a exprimat interesul pentru deschiderea unui centru de medicină tradiţională chineză în România.

„Au fost discutate, de asemenea, evoluţii recente în relaţiile UE-China. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat că România va continua să contribuie activ la consolidarea Parteneriatului Strategic Cuprinzător UE-China şi implementarea Strategiei UE privind Conectivitatea Europa-Asia, adoptată în luna octombrie 2018. Premierul Consiliului de Stat al R. P. Chineze, Li Keqiang, şi-a exprimat aprecierea pentru modul în care România îşi exercită primul său mandat la Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, adresând felicitări pentru rezultatele obţinute până în prezent”, a mai spus sursa citată.

Discuţiile între cei doi au vizat şi exporturile de produse agricole româneşti către R.P. Chineză, cooperarea în domeniul energetic, Iniţiativa Belt and Road.

Întrevederea a prilejuit un schimb de vederi privind perspectivele formatului de cooperare 16+1, prilej cu care premierul României a propus ca R. Moldova să devină membru al acestei iniţiative.

Nu în ultimul rând, Dăncilă a adresat omologului chinez invitaţia de a efectua o vizită oficială în România. Totodată, înaltul oficial român a primit invitaţia de a efectua o vizită în R. P. Chineză, a conchis Executivul.

Viorica Dăncilă, a participat, vineri, la inaugurarea Forumului Economic şi Comercial, care se desfăşoară la Dubrovnik, în marja Summit-ului Şefilor de Guvern ai formatului cooperării 16+1 / Europa Centrală şi de Est – R. P. Chineză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici