Demisia lui Vasile Soporan din calitatea de deputat, anunţată în plenul Camerei

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean a anunţat, luni, în plen, demisia lui Vasile Soporan din funcţia de deputat, precizând că hotărârea de vacantare a postului din colegiul 7 Cluj va fi votată în şedinţa de vot final.

559 afișări
Imaginea articolului Demisia lui Vasile Soporan din calitatea de deputat, anunţată în plenul Camerei

Vasile Soporan (Imagine: Raul Stef/Mediafax foto)

Oltean a precizat că Vasile Soporan a demisionat din funcţia de deputat din motive personale.

"Hotărârea privind vacantarea postului va fi votată la şedinţa de vot final", a adăugat Oltean, care a condus şedinţa Camerei Deputaţilor.

Vasile Soporan a precizat, miercuri, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, că rămâne membru UNPR.

"Am demisionat din Parlament din motive personale. Familia mea are nevoie de mine la Cluj, iar prezenţa mea este esenţială aici. Din alte puncte de vedere pot sprijini comunitatea clujeană, dacă mai are nevoie de serviciile mele, dar nu voi candida la nicio funcţie în administraţia publică locală. Dacă liderul UNPR Cluj, Ştefan Dimitriu, va dori să candideze la Primăria Cluj-Napoca, îl voi sprijini", a declarat, miercuri, Vasile Soporan.

Vasile Soporan a fost ales deputat în 2004 şi 2008 pe listele PSD, dar a demisionat din acest partid în noiembrie 2009, devenind parlamentar independent, după care s-a înscris în UNPR, unde deţine funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional.

În PSD a fost, între 2001-2004, prim-vicepreşedinte al PSD Cluj, iar între 2004 şi 2005 a deţinut funcţia de preşedinte executiv al PSD Cluj.

Între 2001 şi 2004, el a fost prefect al judeţului Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici