Diaspora din Madrid o aşteaptă pe Viorica Dăncilă protestând | VIDEO

Românii din Spania protestează împotriva premierului Viorica Dăncilă care se află într-o vizită de două zile în Spania, unde se va întâlni cu primul ministru Pedro Sanchez şi cu regele Felipe al VI-lea, fiind aşteptată de un grup de protestatari în apropierea Palatului Zarzuela din Madrid.

3014 afișări
Imaginea articolului Diaspora din Madrid o aşteaptă pe Viorica Dăncilă protestând | VIDEO

Sursa foto: observator.tv

„Doamna Dăncilă, vă aşteptăm cu braţele deschise!!!”, este mesajul postat de un român pe pagina de Facebook ”Diaspora Europeană”.

Imaginile postate joi pe Facebook arată un grup de români cu pancarte în limba spaniolă şi română, în apropierea Palatului Zarzuela, unde Dăncilă va fi primită în audienţă de regele Felipe al VI-lea.

De asemenea, românii din Spania au iniţiat şi semnat o petiţie, apoi au trimis o scrisoare Casei Regale spaniole în care îi spun cine este, cu adevărat, Viorica Dăncilă în contextul protestului din 10 august, scrie site-ul ştiridiaspora.ro.

Un grup de români din Cordoba s-au pronunţat împotriva reacţiei guvernului român la manifestaţiile din Piaţa Victoriei, anunţă site-ul cotidianului diariocordoba.com.

Aceştia i-au trimis o scrisoare deschisă şefului Executivului spaniol Pedro Sanchez, alăturându-se iniţiativei de a apela la sprijinul liderilor socialişti din alte ţări europene pentru a-şi folosi influenţa în scopul excluderii PSD-ului din Partidul Socialiştilor Europeni (PES).

Pentru acest lucru au strâns mai mult de 75.000 de semnături pe site-ul change.org din cele 100.000 pe care le aveau ca şi obiectiv.

La ora locală 13.00 (14.00, ora României) Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu omologul său Pedro Sanchez la Palatul Moncloa, urmând ca la ora locală 17.30 (18:30, ora României) să fie primită în audienţă de regele Felipe al VI-lea la Palatul Zarzuela.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici