Dragnea crede că demisia lui Negrescu este foarte ciudată/ Secretarul de stat care ar putea prelua funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a catalogat, luni, demisia ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, drept "această demisie ciudată", spunând că premierul Viorica Dăncilă are deja propunerea pregătită.

737 afișări
Imaginea articolului Dragnea crede că demisia lui Negrescu este foarte ciudată/ Secretarul de stat care ar putea prelua funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene

"E bine să vorbiţi cu domunl Victor Negrescu, doamna premier are deja propunerea pregătită, dar nu se pune problema ca această demisie foarte ciudată să afecteze pregătirea pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Acolo nu a lucrat doar un om, ci o echipă", a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a declarat luni, referitor la semnalul de alarmă tras de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit căruia România nu ar fi pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE, că acesta aduce un mare deserviciu ţării.

"Fiecare cu obsesiile lui. Klaus Iohannis are această obsesie din noaptea lui decembrie 2016. Bineînţeles. Sunt deja din ce în ce mai mulţi români care nu se mai lasă păcăliţi de minciunile lui Iohannis. De doi ani ne-a minţit, că nu sunt bani de pensii, că nu ne încadrăm în deficitul de 3%. Numai minciuni alarmiste şi s-a realizat ce ne-am asumat prin programul de guvernare. Aşa se va întâmpla şi de acum înainte. Guvernul e pregătit să getioneze cu succes preşedinţia Consiliului UE. Ceea ce Iohannis este să facă un deserviciu României, pentru că încearcă să inducă ideea că Guvernul din ţara lui, nu e pregătit de această preşedinţie. Acest lucru e incalificabil", a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că România nu este pregătită pentru preluarea Consiliului Uniunii Europene, în condiţiile în care la Guvern factorii responsabili sunt schimbaţi sau pleacă, iar "lucrurile au luat-o razna".

Secretarul de stat care l-ar putea înlocui pe Negrescu în funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene

Secretarul de stat din MAE, George Ciamba, este o variantă luată în calcul de premierul Viorica Dăncilă pentru funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.

Imaginea articolului Secretarul de stat care l-ar putea înlocui pe Negrescu în funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene
Persoana care l-ar putea înlocui pe Negrescu în funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene
Potrivit surselor citate, decizia finală a premierului va fi luată până marţi, cel târziu, au mai spus pentru MEDIAFAX.

George Ciamba este diplomat de carieră şi lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al României din decembrie 1990, potrivit site-ului MAE.

Din noiembrie 2012 este secretar de stat pentru Afaceri Europene. Anterior, George Ciamba a fost ambasador al României în Republica Elenă. Între 1999 – 2003, George Ciamba a fost ambasador al României în Republica Turcă, precum şi Reprezentant Permanent al României la Organizaţia Cooperării Economice la Marea Neagră, între 2001 – 2003.

George Ciamba a absolvit Facultatea de Inginerie Electronică (1989); deţine o diplomă de studii aprofundate în relaţii internaţionale, obţinută ca şef de promoţie în 1993, din partea Universităţii Bucureşti şi a MAE; a urmat cursurile Programului de Economie şi Relaţii Internaţionale la Hoover Institution - Universitatea Stanford (1992) şi a fost selectat să participe la Programul "International Visitor" pentru lideri în formare pe probleme de politică externă al Agenţiei de Informaţii a SUA (1997). A publicat articole în domeniul relaţiilor internaţionale, cu accent pe Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA, respectiv integrarea euro-atlantică a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici