Dragnea susţine că acţiunea ANAF este un atentat la libertatea presei

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, că acţiunea ANAF în cazul posturilor de televiziune ale trustului Intact reprezintă un atentat la adresa libertăţii presei, precizând că social-democraţii aşteaptă cu interes răspunsuri de la premierul Dacian Cioloş.

3666 afișări
Imaginea articolului Dragnea susţine că acţiunea ANAF este un atentat la libertatea presei

UPDATE: Dragnea susţine că acţiunea ANAF este un atentat la libertatea presei (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Liderul PSD şi-a exprimat "indignarea" faţă de demersurile ANAF.

"Am dorit să fac această declaraţie de presă pentru a-mi exprima indignarea faţă de modul abuziv în care funcţionarii ANAF au procedat, ieri, când au descins în sediul a cinci televiziuni. Din punctul nostru de vedere este o acţiune profund nedemocratică (…) Această acţiune este clar un atentat împotriva libertăţii de exprimare a presei. Nu există niciun fel de explicaţie logică pentru care, ieri, funcţionarii ANAF, în sediul unor televiziuni îi legitimau pe cei care muncesc acolo. S-a ajuns în situaţia în care i-au legitimat şi pe cei care ieşeau de la emisiuni, membri unor partide, inclusive un senator al României" a declarat Dragnea, într-o conferinţă de presă.

Liderul PSD a mai spus că, în ceea ce priveşte decizia Senatului, a avut o discuţie cu Călin Popescu Tăriceanu şi cu liderul senatorilor PSD Mihai Fifor. "Am susţinut şi susţinem ca primul ministru să vină mâine în Senat şi să dea explicaţii. (…) Aşteptăm cu mare interes răspunsurile prim-ministrului Dacian Cioloş, să fie conştient că o structură din subordinea Guvernului, în care şeful ANAF este numit prin decizia primului ministru, să dea explicaţiile pentru modul în care s-a procedat şi, foarte important, să găsească soluţii pentru ca aceste televiziuni să nu fie închise", a mai spus social-democratul.

El a mai precizat că va discuta cu preşedintele Comisiei de Buget Finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, pentru a chema ANAF în Parlament pentru a da explicaţii cu referire la cazul trustului Intact.

Liderul PSD susţine că termenul de cinci zile în care trebuie să se mute televiziunile trustului este "cinic" şi "nerealist".

Senatul a decis, marţi, la propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu, să-l cheme pe premier pentru a da explicaţii cu privire la acţiunea ANAF în cazul Antena 3, pe care preşedintele Senatului a calificat-o drept "un plan bine pus la punct de suspendare a democraţiei şi de anihiliare a presei".

La rândul său, liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a spus că social-democraţii se raliază acţiunii lui Tăriceanu. "PSD nu poate asista nepăsător la această tentativă de suprimare a unui post de televiziune din România – stat European, România membru al UE", a susţinut Fifor.

Sediile posturilor de televiziune Antena 1 şi Antena 3 trebuie eliberate în cinci zile, respectiv până la sfârşitul acestei săptămâni, inspectorii ANAF prezentându-le notificarea de evacuare pentru a pune în executare sentinţa penală din 2013, potrivit căreia statul a intrat în posesia imobilelor.

"Direcţia generală regională a Finanţelor Publice Bucureşti, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate şi trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentinţe judecătoresti, a notificat astăzi (luni - n.r.), 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menţionate", se arată într-un comunicat al ANAF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici