Europarlamentarul Sorin Moisă: Demisionez din PSD. Dragnea, o pată pe obrazul românilor; să se retragă dacă iubeşte România

Europarlamentarul PSD Sorin Moisă a declarat, sâmbătă, că demisionează din PSD, afirmând că partidul aruncă România într-o văgăună a istoriei pentru a-l apăra pe Liviu Dragnea de trecut, precizând că situaţia în care se află liderul PSD – acuzaţia de fraudă plecată de la OLAF, ne va costa miliarde.

8626 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarul Sorin Moisă: Demisionez din PSD. Dragnea, o pată pe obrazul românilor; să se retragă dacă iubeşte România

Sorin Moisă: Demisionez din PSD. Dragnea, o pată pe obrazul românilor; să se retragă dacă iubeşte România

„(...) În loc de a ne valorifica şansa şi libertatea, PSD aruncă România într-o văgăună a istoriei pentru a-l apara pe domnul Dragnea de propriul trecut. Pentru toate aceste motive, astazi am decis sa imi prezint demisia din PSD”, a declarat europarlamentarul Sorin Moisă, pe Facebook, precizând că va demisiona şi din Grupul S&D şi se va alătura ca independent, Grupului PPE, care în ultimii ani a ocupat terenul de la centrul spectrului politic, "eliberat în mod neinspirat de S&D".

Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat, reactivat şi adaptat la contextul actual al României o parte dintre reflexele îndelung cultivate în anii national-comunismului, spune Moisă.

„Astăzi este o zi speciala. Voi vorbi, liber, foarte liber, despre ce se întampla cu PSD în această perioadă. (...) Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat, reactivat şi adaptat la contextul actual al României o parte dintre reflexele îndelung cultivate în anii national-comunismului pe care le speram definitiv depăşite”, a declarat europarlamentarul PSD Sorin Moisă, afirmând că doar în 1990 partea cea mai reacţionară din FSN folosea acest discurs, abandonându-l ulterior şi legitimându-se prin discursul integrării României în Uniunea Europeană şi NATO.

Sorin Moisă a criticat „indecvarea, incompetenţa, stangăcia, complexele, lipsa aderenţei spontane la elita europeană şi occicentală a grupării Dragnea”.

Moisă a afirmat că PSD nu oferă cum patriotism, ci „naţionalism de tip polonez sau maghiar, frustrat, în mod steril opus Bruxelles-ului, conservator social”, „formă de discurs şi practică politică ce apropie ţara nu doar de grupul iliberal al ţărilor de la Visegrad, ci şi de Rusia lui Putin”.

„Nu suntem în firescul nostru, ne lamentăm că nu ne acceptă, că „ei”, europenii, sunt de vină şi pentru ce chiar sunt (Schengen), dar şi pentru partea noastră de răspundere (că nu avem autostrăzi sau că nu dezvoltăm Portul Constanţa)”, a spus europarlamentarul.

Europarlamentarul a criticat „lipsa halucinantă de empatie, individuală sau de grup", aratată cu prilejul aniversării lui Liviu Dragnea în ziua comemorării celor doi ani de la Colectiv.

„Aşa cum detest ura faţă de electoratul PSD, lipsa de consideraţie pentru victimele Colectiv şi România pe care ele o reprezintă este absolut inacceptabilă”, a spus Moisă.

Miosă spune că nu există „o incompatibilitate reală între electoratul PSD şi lupta împotriva corupţiei, ci dimpotrivă: electoratul PSD este cel mai vulnerabil la coruptie”.

„Cu cât eşti mai fragil economic şi social, cu atât o şpagă sau un abuz funcţionăresc te afectează mai tare”, spune Sorin Moisă.

Europarlamentarul susţine că nu sub nicio formă şi cu niciun un preţ nu ar fi de acord cu mutilarea justiţiei şi perpetuarea unui model bazat pe impunitatea elitei politice în faţa legii.

„Ce ştiu sigur este că percepţia unor excese, fie şi complet falsă, este fix bucuria hoţilor, care toţi se pot decreta victime ale abuzurilor. Şi riscul este ca, în numele stopării abuzurilor, o parte din elita politică, nu doar PSD, să vrea să readucă impunitatea pentru sine în România”, spune europarlamentarul.

Moisă susţine că PSD a ajuns la un nivel de neîncredere internă şi internaţională în care lumea nu îi mai crede în materie de reformă a justitiei nici măcar acolo unde eventual au dreptate.

„Chiar dacă la finalul procesului nu i s-ar dovedi vinovaţia, pozitia lui Liviu Dragnea în fruntea partidului şi a Parlamentului Romaniei a devenit nesustenabilă oriunde în lumea civilizată. Pe 13 noiembrie, frecventablitatea europeană şi internaţională a PSD-ului, atât cât a fost ea construită în ultimii 20 de ani, a fost spulberată. Asocierea OLAF cu ancheta DNA este devastatoare şi face ridicolă teoria complotului „Statului Paralel şi ilegitim”, spune Sorin Moisă.

Singurul act cu adevarat patriotic pe care îl poate face acum Liviu Dragnea, dacă într-adevar iubeşte România, este să se retragă, spune europarlamentarul.

„(...) O acuzatie de frauda plecată de la o anchetă OLAF, cu caracter aparent sistemic, implicând o persoană de la vârful statului roman care face numiri în functii cheie, va arunca în aer orice încercare a României de a justifica mentinerea unui buget (UE-n.r.) important pentru propria dezvoltare dupa 2020. Ne va costa miliarde! Cum credeţi că poate justifica un politician dintr-o ţară plătitoare netă la bugetul UE propriei opinii publice alocarea de bani mulţi unei ţări al cărei număr trei în stat este acuzat în acest fel de OLAF?”, spune Moisă.

Moisă spune că postura lui Liviu Dragnea este „o pată pe obrazul fiecărui român care scoate capul în lume”.

„Ce pare să se întample acum este că domnul Dragnea împinge România, pentru a se salva, înspre un proiect autoritar, pentru a justifica ignorarea reacţiei Uniunii Europene şi SUA la o operaţiune-soc împotriva justiţiei. Românii, „asediaţi” de Bruxelles, multinaţionale şi „trădătorii sorosişti” din interior, vor fi chemaţi să îl apere, pentru a nu pierde beneficiile guvernării PSD”, spune Sorin Moisă.

Moisă spune că dacă Liviu Dragnea va apăsa „butonul nuclear, să aneantizeze România pentru o cauză în cele din urmă personală, va arunca societatea româneasca într-un conflict pe care (...) nu îl poate câştiga”.

Sorin Moisă îşi încheie postarea transmiţându-i „unui anumit prieten” care citeşte postarea sa: „da, simt pacea lui Dumnezeu în suflet, am făcut exact ce trebuia să fac, nici mai mult, nici mai puţin, fără niciun calcul egoist”.

Sorin Moisă a fost vehiculat în anul 2016 pentru funcţia de prim-ministru susţinut de PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici