Experţi de la Finanţe, Ministerele Muncii şi Sănătăţii analizează revendicările din sistemul de sănătate

Revendicările din sistemul de sănătate vor fi analizate de o echipă de lucru formată din reprezentanţi Sanitas şi experţi din Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, informează, miercuri seara, Executivul.

252 afișări
Imaginea articolului Experţi de la Finanţe, Ministerele Muncii şi Sănătăţii analizează revendicările din sistemul de sănătate

Experţi de la Finanţe, Ministerele Muncii şi Sănătăţii analizează revendicările din sistemul de sănătate

Prim-ministrul Marcel Ciolacu şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, au răspuns, miercuri, invitaţiei de a participa la Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre revendicările personalului din sistemul de sănătate.

În urma acestei discuţii, s-a decis crearea unei echipe de lucru din care să facă parte reprezentanţi ai Federaţiei Sanitas şi experţi din Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, cu scopul de a analiza în detaliu problemele specifice fiecărui sector sanitar şi fiecărei categorii profesionale din domeniul sănătăţii.

„Vrem să menţinem un dialog onest şi aplicat pentru fiecare problemă semnalată, pentru a asigura resursele de personal şi finanţare de care sănătatea are nevoie, dar pentru a fi eficiente, măsurile trebuie să fie etapizate în funcţie de urgenţă şi de resursele pe care le avem la dispoziţie. Sistemul medical şi sanitar din România trebuie să ajungă la parametrii optimi şi să răspundă nevoilor şi aşteptărilor românilor. Din păcate, deficienţele acumulate în ani de zile nu pot fi corectate dintr-o dată. Cu un plan precum PNRR, cu acces la finanţări de la Banca Europeană de Investiţii, România are o şansa unică de a redresa inclusiv sistemul medical, dar şi de a-l pune pe un traseu normal care să nu mai poată fi deraiat. Dialogul permanent este soluţia pentru ca problemele să fie corectate cât mai devreme”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici