Florin Roman, în aplauzele liberalilor, critici după validarea lui Buşoi: Statut pentru Gigei şi Mişulei/ PNL a renunţat să-i mai SANCŢIONEZE pe cei care au pierdut alegerile

Deputatul PNL Florin Roman a declarat, sâmbătă, că modificările aduse Statutului PNL au fost făcute pentru ca cei vinovaţi de eşecul partidului să îşi păstreze funcţiile, criticând numirea lui Buşoi ca secretar interimar şi afirmând că, în PNL, cei care aduc voturi nu au loc de Mişulei şi Gigei.

2593 afișări
Imaginea articolului Florin Roman, în aplauzele liberalilor, critici după validarea lui Buşoi: Statut pentru Gigei şi Mişulei/ PNL a renunţat să-i mai SANCŢIONEZE pe cei care au pierdut alegerile

Florin Roman, în aplauzele liberalilor, critici după validarea lui Buşoi: Statut pentru Gigei şi Mişulei/ Ludovic Orban, candidat declarat la conducerea PNL

Ludovic Orban, candidat declarat la conducerea PNL: Sunt în campanie de când m-am înscris în PNL

Liberalul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că este în campanie de când s-a înscris în PNL şi că este plin de schije în urma bătăliilor purtate în numele partidului, afirmând că PNL are nevoie nu de o unitate clamată de la microfon, ci de una interiorizată.

"Eu sunt în campanie de când m-am înscris în PNL. (...) Sunt plin de schije, cicatrice în urma bătăliilor pe care le-am purtat în numele PNL, pentru că niciodată nu m-am dat în lături să dau o bătălie pentru PNL", liberalul Ludovic Orban, candidat la funcţia de preşedinte al PNL.

Candidatul la preşedinţia PNL a afirmat este nevoie "ca de aer de unitate, dar nu o unitate clamată de la microfon, ci care să fie interiorizată".

Ludovic Orban a susţinut că nimeni nu poate concura cu PNL în privinţa resursei de care dispune partidul, însă, este nevoie de reprezentanţi PNL „care au ce spune, care ştiu să comunice, să empatizeze cu oamenii, au capacitatea de a genera o imagine bună a partidului".

Liberalul a mai spus că nu îi va critica pe cei care se vor înscrie în cursa internă pentru funcţiile din partid.

"Nu voi face altceva decât să vin la firul ierbii. (...) Oricine se înscrie în cursă este binevenit. (...) Eu pot să fac echipă cu orice membru al PNL. Nu fac nicio diferenţă între membrii PNL. Alegeţi-i pe cei mai buni la nivel local, judeţean şi central. Nu ţineţi cont de graniţa (...) că nu provenim din acelaşi partid", a spus liberalul.

Florin Roman, în aplauzele liberalilor, critici după validarea lui Buşoi: Statut pentru Gigei şi Mişulei

„Asistăm în ultima vreme la o serie de lupte interne, normale pentru viaţa unui partid înainte de Congres. Însă, cei care astăzi vorbesc despre unificare, unificatorii, în spatele acestor vorbe mieroase, de fapt, se ascund dezintegratori. (…) Modificarea statutului s-a făcut pentru ca unii oameni care ne-au adus aici să stea în continuare acolo. Acest Statut este modificat pentru ca Gigei şi Mişulei să vă conducă în continuare destinele. Ca să poată face treaba asta au nevoie de două lucruri, să se modifice statutul, iar cei incomozi să fie daţi la o parte”, a declarat deputatul PNL Florin Roman.

Florin Roman a criticat alegerea lui Cristian Buşoi din vechiul PNL, în funcţia de secretar general interimar şi convocarea BPN pentru validare cu o oră înainte, dar şi faptul că modificările aduse Statutului PNL s-au făcut „cu iuţeală”.

„Se pare că unii colegi nu au înţeles nimic din rezultatele alegerilor palamentare (…) Nu o să îi vedeţi niciodată pe cei (…) acei Mişulei, Gigei să se lupte cu PSD. (…) îi veţi vedea, însă, întotdeauna gudurând-se pe lângă şefi, oricare ar fi ei. Primul lucru, se gudură pe lângă ei, apoi îi trădează, de fiecare dată. Întotdeauna au ştiut să se gudure pe lângă şefi”, a declarat Roman, în aplauzele sălii.

Cei care aduc voturi în PNL nu vor sta niciodată în primul rând, unde stă Cristian Buşoi, care a obţinut 12% în alegeri.

„În schimb nu îl veţi vedea niciodată, în primul rând, unde stă un coleg care a obţinut 12% pe Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba, pe care îl cunosc foarte bine şi care alături de echipa de acolo câştigă alegeri de fiecare dată pentru PNL. Nu veţi avea niciodată loc de Gigei şi de Mişulei (…) Nu am nimic cu Cristi Buşoi ca persoană. Cristi este un om tânăr dar care are în spate un rezultat de 12% la Bucureşti. Din acest motiv eu am votat împotrivă şi cred că meritocraţia va trebui să izbutească odată pentru totdeauna şi în PNL. În stilul nostru liberal astăzi l-am promovat cu vot covârşitor numindu-l secretar general”, a conchis Florin Roman, aplaudat de delegaţii din sală.

Liberalii au respins sancţionarea filialelor cu rezultate SLABE la alegeri

BPN PNL a respins, sâmbătă, în unanimitate propunerea de relaxare a criteriilor de integritate şi s-au opus propunerii care sancţiona filialele cu cele mai slabe scoruri la alegerile parlamentare, au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse din PNL.

BPN PNL a respins propunerile care vizau relaxarea criteriiilor de integritate, au declarat, surse pentru MEDIAFAX.

Liberalii din Biroul Politic s-au opus şi propunerii potrivit căreia "ultimelor 12 clasate organizaţii la alegerile parlamentare li se retarge dreptul de a desemna parlamentari", au precizat sursele citate.

Consiliul Naţional al PNL a adoptat prin vot, la ora 12:00, modificările aduse Statutului.

Noul Statut al PNL, "care optimizează structurile de conducere", adoptat în CNC

Consiliul Naţional de Coordonare a votat, sâmbătă, cu largă majoritate, modificările aduse Statutului PNL, secretarul general interimar Cristian Buşoi, afirmând că „nu se modifică nimic fundamental”, ci "se optimizează" unele structuri ale partidului.

„În final s-a venit cu câteva propuneri care nu modifică nimic fundamental, dar care optimizează puţin unele dintre structuri (…) sunt foarte multe chestiuni tehnice”, a declarat secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi.

Cristian Buşoi a afirmat că noul Statut al PNL prevede patru paliere de conducere.

„PNL va avea patru paliere de conducere, începând cu adoparea noului Statut: forul suprem este Convenţia Naţională (…) se redenumeşte Congres, va fi chemat să decidă viitorul PNL în data de 17 iunie. Consiliul Naţional rămâne organismul de dezbatere politică şi de decizii majore în politici publice, candidaturi extrem de importante (…) Biroul Politic Naţional va fi forul în care se iau toate deciziile majore (…) şi forum cel mai restrâns, care se întâlneşte săptămânal, Biroul Executiv”, a precizat Buşoi.

Biroul Executiv va fi format din preşedinte, un secretar general, patru prim-vicepreşedinţi pe domenii, aleşi uninominal de CNC, opt vicepreşedinţi pe domenii, care vor coordona comisiile de specialitate, aleşi direct în CNC şi care sunt incompatibili cu orice altă funcţie în partid, opt preşedinţi regionali, aleşi de delegaţi doar din regiunea respectivă, 16 membri aleşi de CNC care pot fi preşedinţi de filiale, aleşi pe listă.

Potrivit noului Statut, preşedinţii de organizaţii speciale vor avea drept de vot în organizaţiile judeţene.

Consiliul Naţional de Coordonare a votat cu largă majoritate, exprimându-se 14 voturi “împotrivă” şi 15 abţineri.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici