Guvernul a adoptat creşterea opţională a vârstei de pensionare la 70 de ani şi interzicerea cumulului de pensie cu salariul la stat

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege care prevede creşterea opţională a vârstei de pensionare la 70 de ani şi interzicerea cumulului de pensie cu salariul la stat, anunţă premierul Forin Cîu, care respinge criticile Consiliului Legislativ.

14397 afișări
Imaginea articolului Guvernul a adoptat creşterea opţională a vârstei de pensionare la 70 de ani şi interzicerea cumulului de pensie cu salariul la stat

Creşterea opţională a vârstei de pensionare la 70 de ani, adoptată de Guvern

„În şedinţa de guvern de astăzi (miercuri n.r.) am adoptat proiectul de lege privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare”, anunţă Florin Cîţu.

Este un proiect de lege care merge în Parlament în procedură de urgenţă.

„Este proiectul de lege care elimină cumulul de pensie cu salariul la stat şi prevede creşterea opţională a vârstei de pensionare la 70 de ani”, adaugă premierul.

El mai spune că avizul de la Consiliul Legislativ este opţional.

„Vom merge în Parlament, care este forul legislativ şi acolo sunt sigur că proiectul va putea fi îmbunătăţit, deşi eu cred că această formă este cea corectă.”, conchide Cîţu.

Context

Proiectul cumulului pensiei cu salariul la stat, care a intrat miercuri în şedinţa de Guvern, şi va merge în Parlament, a primit aviz negativ de la Consiliul Legislativ şi Consiliul Economic şi Social.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban a declarat că legea trebuie să fie solidă şi să reziste unui posibil atac la CCR.

Consiliul Legislativ a spus că proiectul care elimină cumulul pensie cu salariul la stat, în forma actuală, ar fi neconstituţional şi ar fi foarte dificil de adoptat în Parlament, tocmai pentru că modifică foarte multe legi. Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că vor fi văzute argumentele, dar „Consiliul Legislativ nu este Curtea Constituţională”. Citeşte mai departe...

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici