Guvernul are şedinţă, luni, în timp ce Iohannis continuă consultările cu partidele pentru formarea unui nou Executiv/ Preşedintele va desemna un premier, cel târziu marţi

Executivul are, luni, de la ora 13.00, şedinţă de Guvern, în vreme ce Klaus Iohannis a anunţat că va continua consultările cu partidele pentru formarea unui nou Guvern. Şeful statului a precizat că va desemna un alt premier, cel târziu marţi.

2151 afișări
Imaginea articolului Guvernul are şedinţă, luni, în timp ce Iohannis continuă consultările cu partidele pentru formarea unui nou Executiv/ Preşedintele va desemna un premier, cel târziu marţi

Guvernul are şedinţă, luni, în timp ce Iohannis continuă consultările pentru un nou Executiv

Pe ordinea de zi a reuniunii de luni a Guvernului apar două proiecte de hotărâre, o notă, precum şi raportul de activitate pe anul 2018 al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), potrivit unui comunicat de presă al Executivului, remis MEDIAFAX.

Astfel, Guvernul are spre aprobare un proiect de hotărâre privind înscrierea unui imobil, situat în comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, pentru actualizarea valorii de inventar a imobilului 1568 aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale şi modificarea anexei nr.4 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului

Un alt proiect de hotărâre vizează înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor construcţii şi darea acestora în administrarea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu.

Executivul va mai lua, luni, în discuţie o notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Drobeta Turnu-Severin, în scopul emiterii unei hotărâri care are ca obiect trecerea unui imobil - teren cu suprafaţa de 7.503 mp, situat în Municipiul Drobeta Turnu-Severin, Str.Serpentina Roşiori nr.1-3, Judeţul Mehedinţi, din domeniul public al Municipiului Drobeta Turnu-Severin în domeniul public al statului, în vederea dării lui în administrarea Tribunalului Mehedinţi, pentru construirea Palatului de Justiţie Mehedinţi (Sediu Tribunalul Mehedinţi şi Judecătoria Drobeta Turnu-Severin).

Nu în ultimul rând, Executivul are pe ordinea de zi raportul de activitate pe anul 2018 al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Încrederea Guvernului a fost retrasă, după adoptarea moţiunii de cenzură, în plenul reunit de joi al Parlamentului. Klaus Iohannis a avut consultări, vineri, la Cotroceni, cu partidele parlamentare în vederea formării unui nou Guvern. Social-democraţii nu au participat la consultările cu preşedintele României.

Şeful statului a precizat, la finalul consultărilor, că cel târziu marţi va desemna un premier care va veni în Parlament cu o propunere de Guvern. Preşedintele Iohannis a adăugat că nu va desemna un prim-ministru de la PSD.

Klaus Iohannis are, luni, noi consultări cu partidele. Preşedintele va desemna un premier, marţi

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va avea iar consultări cu partidele parlamentare luni, într-o formulă mai restrânsă, în vederea formării unui nou Guvern. Şeful statului a precizat că va desemna, cel târziu marţi, un prim-ministru.

„Consultările începute astăzi vor fi continuate luni, poate chiar şi marţi, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica foarte bine ce trebuie făcut şi de ce trebuie făcut. Însă vreau să ştie toată lumea că eu intenţionez să fac repede o desemnare. Luni, cel târziu marţi, voi desemna un prim-ministru care va veni în Parlament cu o propunere de guvern. În contextul desemnării, să fie foarte clar: nu voi desemna un personaj din PSD! Nu voi desemna pesedişti pentru guvernare!”, a declarat Klaus Iohannis, vineri la Cotroceni, la finalul consultărilor cu partidele.

Şeful statului a adăugat că PNL este dispus să preia guvernarea. Ludovic Orban este propunerea de premier a liberalilor.

Preşedintele Iohannis a mai spus că celelalte formaţiuni i-au transmis că vor sprijini, într-o formă sau altă, o nouă guvernare. Acesta a mai declarat că nu va desemna un prim-ministru de la PSD.

Klaus Iohannis a explicat că trebuie rapid instalat un nou guvern, iar discuţia despre alegerile anticipate, sprijinite de USR, poate fi reluată după alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

PSD nu a participat la consultările de vineri cu preşedintele României, acesta precizând că social-democraţii au lipsit nemotivat, adică au chiulit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici