Iliescu: Când a fost la guvernare alături de PDL, PSD s-a bătut să-şi plaseze clientela politică

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, joi, cu ocazia lansării cărţii "După 20 de ani", că România are o "boală nenorocită" care ţine de clientelismul politic şi de birocraţia deşănţată, el precizând că PSD, atunci când a fost la guvernare alături de PDL, s-a bătut să îşi plaseze clientela.

27 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Când a fost la guvernare alături de PDL, PSD s-a bătut să-şi plaseze clientela politică

Iliescu: Când a fost la guvernare alături de PDL, PSD s-a bătut să-şi plaseze clientela politică (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Avem o boală nenorocită: clientelismul politic şi birocraţia deşănţată, care împiedică buna funcţionare a administraţiei publice centrale, locale şi relaţia noastră cu UE, ş.a.m.d. Trebuie să ştim să ne debarasăm de aşa ceva. Dar şi noi avem faliţii noştri, că şi ai noştri, când au fost la putere şi când au intrat împreună cu PDL, se băteau toţi cum să-şi plaseze oamenii, clientela politică fără să gândească «sunt cei mai capabili? sunt cei mai competenţi?»", a spus Iliescu.

El a cerut celor câteva sutede membri ai PSD Bucureşti prezenţi la lansarea de carte să nu se bată pentru clientele PSD, ci să opteze pentru oameni capabili care să ajungă în funcţii de conducere.

"Noi trebuie să ne batem pentru ca toată ţara, toate structurile să fie conduse de oamenii cei mai competenţi, cei mai capabili, nu să ne batem pentru clientela proprie la concurenţă cu clientelele altor partide. Asta este boala cea mai nenorocită care a compromis o evoluţie în aceşti ani", a spus Iliescu.

El a cerut să aibă loc dialoguri mai active în cadrul organizaţiei muncipale şi în cele de sector: "Să avem dialoguri mai active în perioada care urmează cu organizaţiile, cu organizaţia municipală, cu organizaţiile de sector, să vedem cum să reanimăm viaţa politică, angajamentul politic, nivelul la care ne prezentăm noi ca partid şi militanţii noştri".

Ion Iliescu sărbătoreşte împlinirea vârstei de 81 de ani, joi, la Hotel Phoenicia, alături de membri PSD Bucureşti, lansând şi cartea "După 20 de ani".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici