Iulian Crăciun demisionează din Forţa Civică

Fostul candidat ARD la Senat în colegiul câştigat de Dan Voiculescu în Sectorul 4, Iulian Crăciun, anunţă că demisionează din partidul Forţa Civică, al cărui preşedinte este Mihai Răzvan Ungureanu.

1071 afișări
Imaginea articolului Iulian Crăciun demisionează din Forţa Civică

Iulian Crăciun demisionează din Forţa Civică (Imagine: Alexandu Mihăescu/Mediafax Foto)

"Demisionez din Partidul Forţa Civică. Gestul meu este dictat de faptul că, între viziunea mea asupra politicii şi acţiunea politică a acestei formatiuni, au apărut diferenţe esenţiale", anunţă Iulian Crăciun, într-o declaraţie remisă joi agenţiei MEDIAFAX.

El menţionează că s-a înscris în Partidul Forţa Civică în vara anului 2012, din convingerea că oamenii care produc valoare adăugată în România - întreprinzători, liber-profesionisti, intelectuali, fermieri - au nevoie de o ofertă politică orientată către aspiraţiile lor. Crăciun precizează că aceşti oameni produc cea mai mare parte a Produsului Intern Brut, dau cel mai mult societăţii, dar primesc cel mai puţin de la stat.

"Aceşti oameni, din rândul cărora fac şi eu parte, au nevoie de un proiect politic care să le reprezinte interesele, care să îi apere în faţa agresiunii statului mafiot, care să le preia ideile şi iniţiativele. Am avut convingerea că Partidul Forţa Civică va constitui o astfel de ofertă pentru cel mai activ şi dinamic segment al societăţii româneşti. Din păcate, în loc să le oferim acestor oameni programe şi proiecte care să corespundă agendei lor, am adoptat comportamentul şi abordarea politicianiste specifice aşa-ziselor partide mari, de care majoritatea covârşitoare a românilor activi s-au săturat şi fug. Nesfârşitele dezbateri şi declaraţii publice despre soluţiile politice ale dreptei pentru alegerile de anul viitor îi privesc strict pe politicieni şi agenda lor, dar sunt perfect paralele cu agenda României reale", susţine Iulian Crăciun.

El spune că, pe aceste considerente, nu se mai poate regăsi în abordarea Partidului Forţa Civică.

"Mă regăsesc însă, în continuare, în proiectul promovat de platforma politico-civică Iniţiativa România Liberală. Întrucât viaţa m-a obişnuit să nu abandonez lupta după prima încercare, voi continua să activez în comisiile Iniţiativei România Liberală care elaborează programul de dezvoltare a României după valorile, principiile şi politicile dreptei, pornind de la agenda celor care produc valoare reală în această ţară. Voi continua, de asemenea, să dezvolt proiectul comunitar pe care l-am iniţiat - programul StartEvo, care îşi propune să promoveze valorile autentice în societatea românească: reuşita prin munca proprie, curajul, perseverenţa, responsabilitatea, valorile morale tradiţionale ale familiei", mai declară Iulian Crăciun, care este şi membru fondator al Iniţiativei România Liberală lansată de foştii membri PNL Andrei Chiliman, Vlad Moisescu şi Diana Tuşa.

În 2012, Iulian Crăciun a candidat pe listele ARD, din partea FC, la Senat în colegiul din Sectorul 4 care a fost câştigat de către preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu. Iulian Crăciun, în vârstă de 35 de ani, suferă de atrofie spinală musculară tip 3. El a absolvit Facultatea de Electronică a Universităţii Politehnice Bucureşti şi a pus bazele unei firme în IT, este căsătorit şi are doi copii. Iulian Crăciun, care se deplasează într-un scaun cu rotile, a fost lovit, în 2011, pe trecerea de pietoni, în timp ce traversa pe culoarea verde a semaforului, de către un Porsche Cayenne condus de Genică Boerică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici