Ivan: Ponta şi Dragnea nu pot conduce un partid de care le este frică

Europarlamentarul Cătălin Ivan susţine că Victor Ponta şi Liviu Dragnea nu pot conduce un partid de care le este frică, adăugând că Ponta e mai rău ca Geoană, pentru că Geoană i-a acceptat lui Ponta candidatura la şefia PSD în 2010, pe când Ponta "omoară concurenţa în partid".

346 afișări
Imaginea articolului Ivan: Ponta şi Dragnea nu pot conduce un partid de care le este frică

Liviu Dragnea si Victor Ponta (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Cătălin Ivan a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută în localitatea ieşeană Dobrovăţ, că Victor Ponta şi Liviu Dragnea nu mai pot conduce PSD, "un partid de care le este frică”.

"Celor doi le este frică, pentru că nimeni nu înţelege de ce blochezi oamenii să candideze la şefia partidului. Mi-am anunţat candidatura la preşedinţia PSD, dar am răbdare. La doar 36 de ani sunt atât de răbdător, cât nu-şi închipuie ei”, a spus Ivan.

El a afirmat că Victor Ponta este mai rău ca Mircea Geoană, pentru că în anul 2010, Geoană a acceptat candidatura lui Ponta la congres.

"Vedem acum că Ponta îşi omoară concurenţa şi respinge ideea de dezbatere în partid", a declarat Cătălin Ivan.

El a mai afirmat că organizarea Consiliului Naţional PSD în 20-21 martie "este aşa, doar să păcălim oamenii".

"Salut organizarea Consiliului Naţional, dar amintesc că pe 20-21 martie trebuia să fie congres la PSD, aşa anunţase Ponta în decembrie. Forma în care se întâmplă acest Consiliu Naţional este anapoda. Oricum va fi un congres în două-trei luni, care va alege un nou Consiliu Naţional. Se fac acum alegeri pentru conducerea Consiliului Naţional pentru o scurtă perioadă de timp, dar îl facem să păcălim oamenii. Dăm impresia că avem o competiţie în partid, dar nu pentru funcţiile care trebuie. Sper ca la Consiliul Naţional să se anunţe şi data congresului. Sunt convins că vom avea congres în PSD anul ăsta", a spus Ivan.

Europarlamentarul consideră că, potrivit afirmaţiilor lui Victor Ponta privind situaţia membrilor PSD anchetaţi, ministrul Finanţelor Darius Vâlcov şi ministrul Dezvoltării Liviu Dragnea ar trebui să plece din guvern.

"Aşa spunea Ponta, că orice membru care este urmărit penal, pleacă din guvern. Cer public demisia atât lui Vâlcov, cât şi lui Dragnea. În cazul lui Dragnea, el trebuie să plece şi din guvern, dar şi din funcţia de preşedinte executiv PSD. Nu poţi fi urmărit penal şi să fii acuzat de şpăgi luate în cimitir şi să rămâi în funcţie, trebuie să faci un pas în spate. Şi Dragnea e urmărit penal într-un dosar sensibil, trebuia să-şi fi dat de mult timp demisia", a declarat Cătălin Ivan.

Europarlamentarul Cătălin Ivan a organizat, duminică, o conferinţă de presă în comuna Dobrovăţ, judeţul Iaşi, el susţinând că transferul său de la PSD sector 1 la PSD Dobrovăţ s-a făcut cu respectarea statutului.

Ivan a precizat că decizia de sâmbătă a BPJ al PSD Iaşi privind invalidarea transferului său se datorează presiunilor pe care Ponta şi Dragnea le-ar fi făcut la adresa şefului judeţean al PSD Iaşi, Gheorghe Nichita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici