Video Klaus Iohannis a primit scrisoarea de acreditare a noului ambasador al SUA la Bucureşti, Hans Klemm - FOTO, VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe noul amabsador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, cu ocazia prezentării scrisorii sale de acreditare, preşedintele urându-i acestuia "bun venit" în România.

1180 afișări

"Bine aţi venit în România! Este o plăcere să vă primesc aici", a spus Klaus Iohannis, după primirea scrisorii de acreditare.

Preşedintele Klaus Iohannis şi noul ambasador au avut o scurtă întrevedere la finalul ceremoniei.

Alături de preşedinte, la această ceremonie au participat şi consilierii prezidenţiali Dan Mihalache, Lazăr Comănescu şi Laurenţiu Ştefan.

Din delegaţia ambasadorului SUA a făcut parte şi Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti.

De asemenea, în cursul serii, pe contul de Facebook al preşedintelui Klaus Iohannis a fost postat un mesaj referitor la primirea la Palatul Cotroceni a noului ambasador al SUA.

"După aproape trei ani, SUA şi-au trimis din nou ambasador în România. Astăzi l-am primit pe domnul Hans Klemm la Palatul Cotroceni, unde şi-a prezentat scrisoarea de acreditare. Îi urez bun venit la noi în ţară şi vreau să reiterez faptul că România va fi acelaşi partener de încredere al Statelor Unite ale Americii", a notat Klaus Iohannis.

Hans Klemm a depus jurământul în calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România săptămâna trecută, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul Departamentului de Stat, în prezenţa secretarului de Stat, John Kerry, şi a ambasadorului desemnat al României în SUA, George Maior.

Preşedintele SUA, Barack Obama, l-a nominalizat, pe 24 martie, pe Hans G. Klemm pentru postul de ambasador în România, el fiind confirmat în funcţie prin votul Senatului american din 5 august.

Hans G. Klemm, diplomat de carieră, a fost consilier al subsecretarului pentru Management, la Departamentul de Stat. Anterior, în perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului în Biroul pentru Resurse Umane al Departamentului de Stat, iar înainte de această funcţie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept şi Respectarea Legii la ambasada din Kabul, în Afganistan (2010-2012).

Klemm a fost ambasador al Statelor Unite în Timorul de Est din 2007 până în 2010 şi ofiţer de rangul doi pentru Afaceri Economice la Ambasada americană din Tokyo, în perioada 2006-2007. Din 2004 până în 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei, în Biroul pentru Resurse Umane.

Între 2000 şi 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE şi Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene şi eurasiatice.

Klemm a ocupat şi poziţii în Germania, Japonia, Coreea de Sud şi Trinidad Tobago, în cadrul Departamentului de Stat.

Este absolvent al Universtăţii Indiana şi are o diplomă de master la Universitatea Stanford.

Hans Klemm vorbeşte fluent limbile japoneză şi germană. Este căsătorit cu Mari Kano.

Precedentul ambasador american în România a fost Mark Gitenstein, care şi-a încheiat mandatul pe 14 decembrie 2012.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici