La ce nivel record a ajuns factura unui german de rând şi ce măsuri ia Germania după creşterea preţurilor la energie

Germania plănuieşte să atenueze presiunea asupra consumatorilor în urma creşterii facturilor la energie prin reducerea cu 43%, anul viitor, a suprataxei care ajută la finanţarea investiţiilor în energie regenerabilă, au declarat joi surse din industrie şi guvernamentale pentru Reuters.

16596 afișări
Imaginea articolului La ce nivel record a ajuns factura unui german de rând şi ce măsuri ia Germania după creşterea preţurilor la energie

La ce nivel record a ajuns factura unui german de rând şi ce măsuri ia Germania după creşterea preţurilor la energie

Suprataxa pentru energia va fi redusă la aproximativ 3,7 eurocenţi pe kilowatt/oră (kWh) în 2022, de la 6,5 eurocenţi în 2021, au precizat sursele citate, adăugând că guvernul va compensa această pierdere cu o contribuţie de 3,25 miliarde de euro.

Măsura urmează să fie anunţată oficial pe 15 octombrie, în timp ce factorii de decizie politică încearcă să limiteze povara creşterii preţurilor la energie. Preţurile la energie cresc la nivel global din cauza cererii sporite, pe măsură ce economiile încep să-şi revină după restricţiile impuse de coronavirus şi din cauza reducerii ofertei şi a problemelor de transport şi depozitare.

Suprataxa pentru energie regenerabilă, denumită EEG, a fost introdusă pentru a ajuta la acoperirea costurilor de tranziţie la energia eoliană şi solară şi este colectată de operatorii reţelelor de transport. În prezent, aceasta reprezintă o cincime din facturile clienţilor.

Pentru o gospodărie germană tipică ce utilizează 4.000 de kilowaţi oră (kWh) pe an, facturile au crescut cu 9,3% în ultimele 12 luni, ajungând la un nivel record de 1.255 de euro pentru 12 luni în octombrie.

În 2020, suprataxarea i-a costat pe consumatori 24 de miliarde de euro. EEG a fost redusă cu 3,9% în 2021 pentru a ajuta economia să iasă din recesiunea COVID 19.

Analiştii spun că din cauza preţurilor ridicate de pe piaţa angro şi a tarifelor de reţea în creştere, nu va exista o scădere semnificativă a facturilor pentru gospodării. O gospodărie obişnuită ar economisi 132 de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici