Liviu Dragnea, la DNA în cazul privind referendumul: Procurorii anticorupţie mi-au adus la cunoştinţă "nişte învinuiri"

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, s-a prezentat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în cazul privind referendumul. Dragnea a declarat că procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă "nişte învinuiri" în cazul privind referendumul, el urmând să revină" în următoarele două săptămâni" pentru a da o declaraţie.

1638 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea, la DNA în cazul privind referendumul: Procurorii anticorupţie mi-au adus la cunoştinţă "nişte învinuiri"

Liviu Dragnea, audiat la DNA în cazul privind referendumul

"Ceea ce am, făcut noi au făcut toate partidele şi fac tot timpul, pentru că fiecare partid are dreptul legal să primească informaţii cu ceea ce se întâmlplă de la membrii săi", a declarat Liviu Dragnea.

Principala acuzaţie adusă de procurori ar fi că "s-a asociat cu mii şi zeci de mii de persoane pentru a asigura la vot o prezenţă mai mare de 50 plus unu", la referendumul din 29 iulie 2012, a spus Dragnea, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

"În cuvinte mai simple, eu unt chemat la DNA, pentru că alături de milioane de români, am fost să votez la referendum. Vreau să transmit un semnal pentru toţi colegii noştri că sunt viu şi nevătămat şi vom merge înainte", a declarat Liviu Dragnea.

Secretarul general al PSD a precizat că joi s-a prezentat la DNA, pentru a luat la cunoştinţă învinuierea prevăzută de articolul 13 din Legea 78/2000 prividn fapte de corupţie şi că "în următoarele două săptămâni va reveni pentru a da declaraţie în legătură cu această acuzaţie".

Întrebat de jurnalişti dacă acest dosar penal ar putea reprezenta o formă de răzbunare a lui Traian Băsescu, Liviu Dragnea a spus: "Este o certitudine asta".

În opinia sa, Dragnea nu a făcut nimic greşit.

El a adăugat că nu i s-a aplicat vreo interdicţie. "Nici măcar să vorbesc nu am interdicţie, sunt liber", a conchis Dragnea.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, s-a prezentat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în cazul privind referendumul.

"Eu am condus o campanie în mod legal, în mod corect. Şi eu am fost la vot, poate şi dumneavoastră aţi fost la vot. Doamne fereşte să nu vă cheme şi pe dumneavoastră", a spus zâmbind Liviu Dragnea, înainte de a intra la DNA.

În 14 august, Direcţia Naţională Anticorupţie informa că procurorii fac cercetări în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie, dar că, având în vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici