Marko Bela despre victoria lui Kelemen: Am sperat într-un astfel de procentaj

Fostul preşedinte al UDMR Marko Bela a declarat, sâmbătă, la Oradea, că "a sperat într-un astfel de procentaj", referindu-se la victoria lui Kelemen Hunor, şi a precizat că este convins că noul lider al formaţiunii va aduce "modificări şi îmbunătăţiri".

21 afișări
Imaginea articolului Marko Bela despre victoria lui Kelemen: Am sperat într-un astfel de procentaj

Marko Bela despre victoria lui Kelemen: Am sperat într-un astfel de procentaj (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Am sperat într-un astfel de procentaj. Avem un nou preşedinte care sunt convins că va aduce modificări şi îmbunătăţiri. Alegerea înseamnă şi o continuitate privind politica UDMR de dialog, de colaborare cu reprezentanţii politici ai României", a declarat Marko Bela.

De asemenea, fostul preşedinte al UDMR a spus că nu va mai deţine nicio funcţie în partid, ci va fi membru în conducerea operativă a Uniunii.

"Eu nu voi deţine nicio funcţie, voi putea participa şi voi fi membru în conducerea operativă a UDMR. În afara faptului că sunt parlamentar, sunt senator şi voi fi prezent la lucrările acestui for, nu vreau să deţin în continuare vreo funcţie în UDMR", a spus Marko Bela.

Kelemen Hunor a fost ales preşedinte al UDMR cu 371 din cele 536 de voturi valabil exprimate de delegaţii la Congresul organizat la Oradea, ceilalţi doi candidaţi la şefia Uniunii, Eckstein Kovacs Peter şi Olosz Gergely, obţinând 118, respectiv 47 de voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici