Miniştrii, convocaţi la Guvern pentru ultimele discuţii privind rectificarea bugetară

Premierul Victor Ponta şi miniştrii Cabinetului său se reunesc, luni, la Palatul Victoria, pentru ultimele discuţii privind rectificarea bugetară, după ce premierul şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, au prezentat proiectul în şedinţa conducerii PSD şi în cadrul Coaliţiei.

436 afișări
Imaginea articolului Miniştrii, convocaţi la Guvern pentru ultimele discuţii privind rectificarea bugetară

Miniştrii, convocaţi la Guvern pentru ultimele discuţii privind rectificarea bugetară (Imagine: Shutterstock)

La sediul Guvernului sunt asteptaţi toţi miniştrii Guvernului Ponta pentru ultimele discuţii legate de rectificarea bugetară, în condiţiile în care decizia finală va fi luată marţi într-o şedinţă specială a Executivului.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că rectificarea bugetului este una pozitivă, având în vedere că, pe primele 6 luni, România are un plus de 4 miliarde lei şi nu un deficit de 13 miliarde de lei, conform legii bugetului de stat.

"Ideea e următoarea, ca să înţeleagă toată lumea, că e cu cifre şi nimeni nu le înţelege. Conformlegii bugetului de stat, aprobat de Parlamentul României, în consultare cu instituţiile internaţionale, pe primele 6 luni, România trebuia să aibă un deficit de 13 miliarde de lei, adică să cheltuiască mai mult decât să încaseze. Pe primele 6 luni, România are un plus de 4 miliarde de lei, deci nu a cheltuit mai mult decât a încasat, ci a încasat mai mult decât a cheltuit. Asta înseamnă că putem să dăm toţi banii pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, care nu era prevăzută în buget, pentru celelate legi care, de asemnea, nu era prevăzut în buget, şi mă refer la diplomaţi, grefieri, personalul nedidactic şi tot rămânem cu bani. (...)Asta trenbuie să înţeleagă oamenii", a spus Ponta, înainte de şedinţa BPN al PSD.

El a adăugat că acest lucru înseamnă că rectificarea bugetară este pozitivă: "Dacă sunt mai mulţi bani decât în legea bugetului de stat, asta înseamnă rectificare pozitivă, ce se taie la trasnporturi, se taie acei bani care erau prevăzuţi ca şi cofinanţare pentru proiecte care şi aşa nu se mai fac până pe 31 decembrie din motive de suspiciuni, de anchetă, investigaţii. E în fiecare an din ce în ce mai rău".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici