Moment de reculegere în plenul Senatului pentru eroii căzuţi în teatrele de operaţii

Senatorul PSD, Adrian Ţuţuianu, a propus, în şedinţa de marţi a plenului Senatului, un moment de reculegere în memoria eroilor căzuţi în teatrele de operaţii, în contextul în care în 11 noiembrie este Ziua Veteranilor.

75 afișări
Imaginea articolului Moment de reculegere în plenul Senatului pentru eroii căzuţi în teatrele de operaţii

Moment de reculegere în plenul Senatului pentru eroii căzuţi în teatrele de operaţii

„În urmă cu 14 ani, pe 11 noiembrie 2003, Iosif Fogoraşi era primul militar român care îşi pierdea viaţa în teatrul de operaţii din Afganistan. La trei zile, pe 14 noiembrie, Armata Română avea să cunoască o nouă pierdere, Mihail Anton Samoilă. De atunci, România a pierdut 28 de militari în misiuni efectuate în teatrele de operaţii”, a susţinut Ţuţuianu.

Astfel, el a propus un moment de reculegere în memoria celor 28 de militari care şi-au pierdut viaţa.

„Întrucât sâmbătă, 11 noiembrie 2017 este Ziua Veteranilor, instituită prin legea nr. 150/2014 (…) vă rog să cinstim memoria eroilor căzuţi în teatrele de operaţii, ţinând astăzi un moment de reculegere, având în gând şi în inimă numele tuturor celor 28 de militari români care şi-au pierdut viaţa”, a adăugat senatorul PSD.

Ţuţuianu a citit numele celor 28 de eroi: Mădălin Stoica, Adrian Vizireanu, Iulian Dumitrescu, Claudiu Constantin Ştefan Vulpoiu, Adrian Postelnicu, Vasile Claudiu Popa, Ioan Lucian Leuştean, Cătălin Ionel Marinescu, Constantin Lureanţiu Lixandru, Cristian Petru Filip, Marius Florin Sfecheş, Dan Ciobotaru, Paul Caracudă, Valerică Leu, Florin Bădiceanu, Iuliu Vasile Unguraş, Tiberius Marcel Petre, Claudiu Chira, Dragoş Traian Alexandrescu, Claudiu Marius Covrig, Ionuţ Cosmin Sandu, Ioan Grosaru, Aurel Marcu, Ionel Gheorghiţă Drăguşanu, Bogdan Valeriu Hâncu, Narcis Şonei, Mihail Anton Samoilă, Iosif Silviu Fogoraşi.

De asemenea, şi senatorul ALDE, Ion Hadârcă, a propus un moment de reculegere în şedinţa plenului Senatului de marţi, „în memoria tuturor românilor căzuţi victime ale regimului bolşevic comunist”.

„Astăzi, 7 noiembrie, se împlinesc o sută de ani de la aşa zisa revoluţie bolşevică din octombrie 1917. A fost un secol al terorii, războaielor şi represiunilor inumane. Ca fecior al Basarabiei, supravieţuitor al acestui regim criminal am pledat şi pledez, în numele milioanelor de basarabeni, bucovineni şi transnistreni, împuşcaţi, omorâţi prin înfometare şi deportări, doar pentru faptul că erau români, să nu se mai repete asemenea orori. Veşnică pomenire celor căzuţi sub regim totalitar”, a declarat Hadârcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici