Nicolai: Guvernul să revizuiască urgent listele electorale, aşa cum a promis

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai, candidat pentru un nou mandat, a declarat la Baia Mare că premierul Victor Ponta îşi bate joc şi sfidează alegătorii, solicitându-i să revizuiască urgent listele electorale şi să comunice numărul cetăţenilor care votează pentru europarlamentarele din Ungaria.

247 afișări
Imaginea articolului Nicolai: Guvernul să revizuiască urgent listele electorale, aşa cum a promis

Nicolai: Guvernul să revizuiască urgent listele electorale, aşa cum a promis (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Nicolai a precizat că AEP a dat publicităţii miercuri cifra oficială a alegătorilor înscrişi în listele electorale, respectiv 18.303.915 cetăţeni români.

"În România, care are după ultimul recensământ 20 de milioane, 18 milioane votează. Asta înseamnă că Guvernul Ponta şi-a bătut joc de votul de la referendum, de cele 7,5 milioane de cetăţeni (...) S-a promis clar că se va valida recensământul, se vor face liste electorale corecte, care să nu cuprindă în situaţia de faţă peste 1,4 milioane de cetăţeni despre care nu ştim, sunt minori şi nu votează, sunt peste 18 ani şi votează, sunt în ţară sau nu sunt în ţară. Deci, toate aceste lucruri dovedesc o sfidare fără precendent şi o bătaie de joc la adresa României. Ce Guvern e ăla care nu ştie numărul populaţiei pe care o guvernează, căruia i se adresează prin politici?", a declarat europarlamentarul PNL.

Nicolai a menţionat că interesul Guvernului este acela al unei "cifre rezonabile care să le permită intervenţii în procesul de votare, în buna tradiţie a multor alegeri de până acum".

"Fac un apel public către domnul Ponta să procedeze - a avut doi ani de guvernare, poate l-om fi împiedicat noi cât am stat, dar de câteva luni este singur la guvernare şi putea să se adreseze corect şi onest românilor - să procedeze de urgenţă la revizuirea listelor electorale. Pentru că riscăm să avem acelaşi tip de abordare pe care l-am avut în vara lui 2012 faţă de români, şi asta înseamnă politica bătăii de joc faţă de voturile populaţiei", a mai spus europarlamentarul PNL.

De asemenea, Nicolai a solicitat ca Guvernul să facă o precizare cu privire la numărul de cetăţeni români de etnie maghiară care s-au înscris să voteze pentru alegerile europarlamentare din Ungaria.

"Aşa cum prevede legea românească şi recomandările europene, nu au voie să voteze pentru două liste separate. Fie vor opta să voteze pentru partidele maghiare - la alegerile care au trecut au fost pe liste 170 de mii de maghiari înscrişi şi au votat mare parte din ei. Vrem să ştim foarte clar dacă aceşti oameni îşi menţin opţiunea şi pentru europarlamentare. Este foarte important pentru rezultatul alegerilor în Ardeal", a declarat Norica Nicolai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici