Nicuşor Dan: USR, înscrisă în Registrul Partidelor. Vrem 10% la alegeri, să fim o sperietoare pentru Guvern

Nicuşor Dan a anunţat joi că USR a fost înscris în Registrul Partidelor Politice, urmând ca la jumătatea lunii august să aibă loc un congres de fuziune între USR şi USB, noua formaţiune având drept ţinte 10% pentru alegerile parlamentare şi un cuvânt de spus în formarea Guvernului.

950 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: USR, înscrisă în Registrul Partidelor. Vrem 10% la alegeri, să fim o sperietoare pentru Guvern

Nicuşor Dan: USR, înscrisă în Registrul Partidelor. Vrem 10% la alegeri, să fim o sperietoare pentru Guvern (Imagine Marian Ilie / Mediafax Foto)

''Ne grăbim să avem acest congres pentru ca până la alegerile parlamentare USB să intre în USR şi (…) să excludem riscul ca cei care au obţinut mandatele de consilieri USB să îşi piardă mandatele. Este foarte posibil ca actuala structură de conducere a USB să conducă USR'', a spus Nicuşor Dan.

Preşedintele USB a afirmat că noua formaţiune este în proces de extindere, precizând că filialele care vor fi deschise în teritoriu vor avea ''o foarte mare autonomie''.

''Conform statutului, filialele judeţene ale USR vor avea o foarte mare autonomie. Centrul nu poate să impună candidaţi în judeţ. Atribibuţiile revin organizaţiilor judeţene. Centrul poate doar să cenzureze anumite persoane pe care le cosideră nepotrivite'', a precizat Nicuşor Dan.

El a afirmat că USR va avea liste pentru alegerile parlamentare în toate judeţele. ''Ţinta noastră este 10% la alegerile parlamentare. (…) Nu facem alianţe înainte de alegerile parlamentare. Vrem ca numirea Guvernului să depindă de mandatele noastre. (…) Vrem să fim o sperietoare pentru Guvern ca dacă nu îndeplineşte ceea ce şi-a asumat să îi retragem sprijinul'', a subliniat Nicuşor Dan, la solicitarea jurnaliştilor.

El a criticat alianţele politice făcute recent, afirmând că este vorba despre un mod vechi de a face politică. ''Vedem înainte de alegerile parlamentare uniuni între oameni care s-au înjurat ani de zilele. Este vorba despe un vechi mod de a face politică pentru care accesul la resurse şi putere se permite orice.(…) Noi vrem să venim ca să servim cu adevărat cetăţenii care ne dau mandatul'', a accentuat Nicuşor Dan.

Cât priveşte asigurarea majorităţii pentru formarea Guverului, Nicuşor Dan a afirmat că este greu de asigurat o majoritate cu PSD, însă totul depinde de cel pe care îl va desemna preşedintele României pentru a forma Guvernului.

La rândul său, Clotilde Armand a precizat că o echipă a formaţiunii se ocupă de verificarea celor care îşi exprimă dorinţa de a se înscrie în USR, pentru a vedea dacă sunt compatibili cu principiile înscrise în Codul Etic al USR.

Aceasta a precizat că la începutul septembrie USR va avea filiale judeţene autonome. ''O filială autonomă înseamnă că ei vor veni cu propuneri pentru un plus de membri fondatori, agenda pentru comunitatea locală şi candidaţii filailei'', a mai spus Clotilde Armand.

Cât priveşte M10, Nicuşor Dan a afirmat că există o diferenţă între această formaţiune şi vechile partide şi că USR ''priveşte altfel partidele mici'' cu iniţiativă locală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici