Orban: Să le fie ruşine celor de la PSD care au ignorat cu atâta neruşinare necazurile oamenilor

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, marţi seară, că reprezentanţilor PSD, miniştri ori aleşi locali, ar trebui să le fie ruşine pentru că ar fi ”ignorat cu atâta neruşinare” necazurilor victimelor inundaţiilor, preferând manifestaţia politică dedicată lui Victor Ponta.

266 afișări
Imaginea articolului Orban: Să le fie ruşine celor de la PSD care au ignorat cu atâta neruşinare necazurile oamenilor

Orban: Să le fie ruşine celor de la PSD care au ignorat cu atâta neruşinare necazurile oamenilor (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

”Astăzi am asistat stupefiaţi la o manifestare de o monumentală nesimţire, de o crasă lipsă de sensibilitate faţă de oameni din partea PSD. În timp ce zeci de mii de români sunt ameninţaţi de viituri, sunt ameninţaţi de revărsarea apelor, în timp ce aproape toate judeţele din zona Olteniei se află sub cod roşu sau cod portocaliu, azi, PSD, în loc să fie alături de oameni, să-i ajute în nenorocirea care i-a lovit, a preferat o manifestare electoralistă care reprezintă o sfidare la adresa cetăţenilor români”, a spus Orban, într-o conferinţă de presă.

Vicepreşedintele PNL i-a acuzat atât pe Ponta, cât şi pe miniştrii sau aleşii locali ai PSD că au ”abandonat” cetăţenii pentru a lua parte la manifestarea politică dedicată premierului.

”Azi Victor Ponta a avut de ales între poporul român şi nomenclatura PSD şi, din păcate pentru el, astăzi Victor Ponta a ales PSD-ul. Să le fie ruşine tuturor miniştrilor PSD care şi-au părăsit posturile de comandă într-o situaţie de un extrem pericol, să le fie ruşine tuturor preşedinţilor PSD de CJ care şi-au părăsit funcţiile în cele mai grele momente pentru români, să le fie ruşine primarilor PSD care şi-au abandonat concetăţenii, care i-au lăsat singuri în faţa viiturilor, în faţa nenorocirilor care îi lovesc şi au preferat să vină să-l susţină pe Victor Ponta. Nu credeam că mai poate exista în România o formaţiune politică care să ignore cu atâta neruşinare nevoile oamenilor, necazurile oamenilor, nenorocirile lor”, a mai declarat Orban.

Totodată, vicepreşedintele PNL a transmis condoleanţe familiilor victimelor inundaţiilor.

El a menţionat că bugetul pentru anul 2014 prevede sume pentru lucrări împotriva inundaţiilor care sunt la jumătate faţă de anul 2013 şi de aproape zece ori mai mici decât în 2012, 2011 şi 2010. Orban a precizat că la momentul construcţiei bugetare pentru acest an, ministrul PNL Lucia Varga a solicitat fonduri suplimentare, însă acestea nu i-au fost acceptate de premier, cum nu i-a fost acceptat nici proiectul Codului Silvic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici