PMP îl va susţine pe Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor, dar îl avertizează asupra lipsei de dezbateri: „Va creşte absenteismul la vot”

Purtătorul de cuvânt al PMP Mihai Neamţu a declarat, miercuri, că dacă preşedintele Klaus Iohannis va refuza dezbaterile, există riscul ca absenteismul la vot să crească sau alegătorii să îşi anuleze votul în turul doi. PMP îi sugerează şefului statului să accepte dezbaterile publice.

1037 afișări
Imaginea articolului PMP îl va susţine pe Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor, dar îl avertizează asupra lipsei de dezbateri: „Va creşte absenteismul la vot”

PMP îl va susţine pe Klaus Iohannis în turul doi: Nu putem vota socialiştii sau pe Viorica Dăncilă

„Deja alegerile prezidenţiale din 2019 sunt la un minim istoric. Atenţie, acum zece ani, România a avut alegeri prezidenţiale, cu o participare de peste 11 milioane de oameni la urne, sigur, democraţia scade, şi deşi am avut o mobilizare foarte mare în Diaspora, pe care noi o aplaudăm, riscul este ca şi în anul acesta, să avem o participare mai degrabă modestă la vot. În primul tur nu am avut o mobilizare extraordinare faţă de alţi ani şi nici acum, dacă domnul Iohannis refuză dezbaterea, şi dsicuţiile nu au loc, despre Iohannis şi despre viitorul ei, riscul ca numprul de oameni care stau acasă sau îşi anulează votul este foarte mare”, a spus Mihail Neamţu, într-o conferinţă de presă.

Purtătorul de cuvânt al PMP a dat drept exemplu dezbaterile dintre Hillary Clinton şi Donald Trump, care au avut loc în ciuda relaţiei nu tocmai bună dintre cei doi.

„Nu e vorba despre dl Iohannis aici, este vorba despre cutumele democratice. Dacă personalităţi ireconciliabile, care se detestau profund, Hillary Clinton şi Donal Trump au putut să stea de vorbă timp de o oră şi jumătate, cu presa activă, atunci credem că această dezbatere ar putea avea loc pentru binele democraţiei, nu pentru Klaus Iohannis”, a subliniat Neamţu.

Chestionat despre argumentele invocate de Klaus Iohannis pentru care a refuzat dezbaterea, Mihai Neamţu a afirmat: „E greu de spus de ce s-a calificat doamna Dăncilă pentru a fi premier, cu semnătura dl Iohannis, şi nu se califică pentru o dezbatere, e greu de spus cum anume se justifică cele două decizii, o faci premier pe de-o parte şi respingi oferta de dezbatere, pe de altă parte, nu suntem convinşi de această argumentaţie, dar ceea ce se poate întâmpla, şi deja avem indici în acest sens, este o creştere a absenteismului”.

Acesta a mai spus că PMP sugerează preşedintelui să susţină aceste dezbateri, dacă nu cu Viorica Dăncilă, cel puţin cu presa, deoarece este un act democratic ce vizează poporul român, nu candidaţii.

„Nu vom nega faptul că Preşedintele Klaus Iohannis are dreptate în tot ceea ce spune despre Viorica Dăncilă. Revelaţiile din ultimele zile scot la iveală un dezastru absolut în plan administrativ, făcut de PSD. Motivele de indignare pe care le invocă Preşedintele Iohannis faţă de doamna Dăncilă sunt legitime. În acelaşi timp crede, la fel ca în primul tur, că pentru democraţie, deci nu pentru doamna Dăncilă, ci pentru poporul român, care s-a obişnuit cu aceste dezbateri, şi în primul tur şi în al doilea tur, e înţelept şi asta este recomandarea noastră pentru Preşdeintele Klaus Iohannis, să aibă aceste dezbatere, dacă nu cu doamna Dăncilă, măcar cu presa, să-i puneţi întrebări. Trecem prin vremuri grele pentru Europa, vă reamintesc declaraţia lui Erogan, care a spus că oricând un nou val poate să confrunte Europa, şi Macron a spus că NATO este într-o moarte clinică, Asemenea declaraţii, care ţin de politica externă, obligă toţi candidaţii la o reacţie şi vrem să ştim care este poziţia domniilor lor cu privire la aceste ameninţări”, a argumentat Neamţu.

Viorica Dăncilă l-a provocat pe Klaus Iohannis la cel puţin două dezbateri electorale în campania dinaintea celui de-al doilea tur al prezidenţialelor, însă preşedintele României a refuzat.

PMP îl va susţine pe Klaus Iohannis în turul doi: Nu putem vota socialiştii sau pe Viorica Dăncilă

PMP îl va susţine în turul doi al alegerilor prezidenţiale pe Klaus Iohannis, a anunţat purtătorul de cuvânt al partidului, Mihail Neamţu. El a subliniat că PMP nu va putea niciodată să voteze socialiştii sau pe Viorica Dăncilă.

„Vrem să îi felicităm pe cei care s-au calificat pentru turul doi, evident, este o performanţă, în primul rând pentru Klaus Iohannis. (...) Noi le spunem celor care au votat Theodor Paleologu mulţumim pentru încredere. Le spunem că ce care au votat Theodor Paleologu nu pot vota Viorica Dăncilă, de ce? Pentru că întreaga filozofie a candidatului PMP s-a construit pe un discurs de dreapta, nu de stânga şi dacă mergem pe principii, atunci trebuie să nu votăm niciodată candidaţii stângii, pentru că stânga a aruncat România la coada Europei. (...) Dar nu ne putem opri la un slogan de tip „Jos PSD”, trebuie să schimbăm filozofia guvernamentală”, a spus Mihai Neamţu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că PMP nu va putea vota niciodată în favoarea socialiştilor sau a Vioricăi Dăncilă: „Aşa cum a spus şi preşedintele Eugen Tomac şi Traian Băsescu, PMP nu poate vota socialiştii, PMP nu poate vota Viorica Dăncilă”.

Purtătorul de cuvânt al PMP a adăugat că un alt motiv pentru care PMP nu o poate susţine pe Viorica Dăncilă în turul doi este faptul că aceasta „ este un om incompetent, care ar trebuie să urmeze cursuri la seral după terminarea alegerilor”.

„Repet, noi nu putem să susţinem vreodată un candidat al stângii, mai ales un om atât de incompetent, atât de nepregătit, de nereprezentativ pentru România, ca dna Dăncilă, care trebuie să meargă la şcoală, probabil, primul lucru pe care ar trebui să-l facă după ce se termină aceste alegeri, să facă cursuri, nu ştiu, la seral, care să o ajute să facă distincţia între protestatari şi protestanţi şi alte asemenea fineţuri semantice pe care deocamdată nu le stăpâneşte”, a motivat Neamţu.

În încheiere, acesta a transmis mulţumiri votanţilor candidatului PMP Theodor Paleologu.

„De asemenea, vrem să felicităm prestaţia candidatului nostru, care a luat un scor bun pentru PMP. Iată, că PMP în trei competiţii electorale importante, a dovedit de fiecare dată că poate să treacă pragul electoral”, a conchis acesta.

În turul doi al alegerilor prezidenţiale s-au calificat Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Taguri:
pmp,
dăncilă,
alegeri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici