Ponta: Alegerile parţiale în colegiile vacantate ar putea avea loc până la începutul verii

Premierul Victor Ponta a declarat că alegerile parţiale pentru locurile de parlamentar vacantate ar putea avea loc "până la începutul verii", numărul colegiilor în care va avea loc scrutinul urmând a fi stabilit după finalizarea în instanţe a hotărârilor privind aleşii declaraţi incompatibili.

215 afișări
Imaginea articolului Ponta: Alegerile parţiale în colegiile vacantate ar putea avea loc până la începutul verii

Ponta: Alegerile parţiale în colegiile vacantate ar putea avea loc până la începutul verii (Imagine: Gabriel Petrescu / MediafaxFoto)

"Iată că se vacantează şi alte locuri, locul domnului (Dan Radu n.r.) Ruşanu de deputat (desemnat la Autoritatea de Supraveghere Financiară n.r.), mai sunt câteva, aşteptăm nişte decizii definitive apropo de parlamentari care au fost consideraţi de ANI incompatibili sau în conflict de interese şi o să facem într-o singură zi alegeri parţiale pentru toate colegiile care se eliberează în acest început de an", a afirmat Ponta, miercuri.

Întrebat de jurnalişti când ar putea avea acest loc acest scrutin în colegiile vacantate, Ponta a răspuns: "Până la începutul verii".

"Aştept finalizarea tuturor procedurilor pentru eventualele locuri de parlamentari care se pot. Probabil până la începutul verii", a spus el.

Premierul a reiterat opinia sa că nu ar mai fi trebuit organizat aceste alegeri parţiale având în vedere că sunt prea mulţi parlamentari.

"Opinia mea şi opţiunea mea personală nu v-o ascund şi nu mi-am schimbat-o, e aceea de a nu mai face alegeri că şi aşa avem prea mulţi parlamentari, mai se reduceau. Dar exact cine mă critica că sunt prea mulţi parlamentari, după aia m-a criticat că nu vreau să fac alegeri. Aşa că «vox populi, vox dei»", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici