Ponta: Proiectul de revizuire a Constituţiei poate trece mai întâi la Senat. La Cameră în toamnă

Premierul Victor Ponta a declarat că proiectul de revizuire a Legii fundamentale, care va fi prezentat pe 20 mai de Forumul Constituţional, poate trece în această sesiune prin Senat, iar în toamnă va intra în dezbaterea Camerei, după primirea şi a punctului de vedere al Comisiei de la Veneţia.

310 afișări
Imaginea articolului Ponta: Proiectul de revizuire a Constituţiei poate trece mai întâi la Senat. La Cameră în toamnă

Ponta: Proiectul de revizuire a Constituţiei poate trece mai întâi la Senat. La Cameră în toamnă (Imagine: Bogdan Maran / MediafaxFoto)

"Doar în Senat. În Cameră merge în septembrie şi între timp trimitem la Comisia de la Veneţia", a afirmat Ponta, miercuri.

El a fost întrebat de jurnalişti dacă este timp pentru adoptarea în Parlament a proiectului în actuala sesiune şi apoi pentru desfăşurarea referendumului, în condiţiile în care Forumul Constituţional a anunţat că pe 20 mai va finaliza propunerea sa de modificare a legii fundamentale.

"Este timp şi pentru referendum. Ceea ce este important este că nu adoptăm în Cameră, nu luăm decizia finală până nu primim punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia. Punctul lor de vedere oricum vine în septembrie, aşa că mai devreme nu se poate", a mai spus Ponta.

Premierul anunţa în februarie că forumul constituţional va strânge şi dezbate propunerile de revizuire a Constituţiei până în mai, iar pe baza Raportului întocmit de forum se va trece în Comisia parlamentară la procedura de revizuire, adoptată cu două treimi în ambele Camere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici