Ponta: Guvernul va închiria sau cumpăra un avion pentru preşedinte şi premier, dar când vor fi bani

Guvernul va închiria sau va cumpăra un avion care să fie folosit ca aeronavă oficială a preşedintelui sau a prim-ministrului, dar în momentul în care va avea posibilitatea financiară, a declarat premierul Victor Ponta.

551 afișări
Imaginea articolului Ponta: Guvernul va închiria sau cumpăra un avion pentru preşedinte şi premier, dar când vor fi bani

Ponta: Guvernul va închiria sau cumpăra un avion pentru preşedinte şi premier, dar când vor fi bani

El a arătat că este normal ca un şef de stat sau de guvern să dispună de un avion cu echipament special de comunicaţii, dar a precizat că actuala aeronavă utilizată de Preşedinţie costă foarte mult.

"Avionul ăla costă enorm de mult (...) În momentul în care vom avea posibilitatea financiară, vom închiria sau vom cumpăra acest tip de avion care să fie avionul oficial al preşedintelui, al primului-ministru", a spus Ponta la RTV.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, declara recent că TAROM ar trebui să renunţe la aeronava prezidenţială Airbus A 310, deoarece produce companiei pierderi anuale de 7 milioane de euro.

Premierul a anunţat la rândul său că Guvernul nu-i va retrage preşedintelui Traian Băsescu avionul cu care se deplasează la întâlniri oficiale, ci caută o soluţie pentru ca actualele costuri ridicate generate de utilizarea acestui avion vechi să fie reduse, iar gradul de siguranţă să crească.

Administraţia Prezidenţială a solicitat în 2010 Tarom să efectueze cursele speciale pentru deplasările şi vizitele externe ale şefului statului, compania de stat punând la dispoziţie pentru acestea unul dintre cele două avioane Airbus A 310, achiziţionate la începutul anilor '90.

Compania Romavia care opera vechea aeronavă prezidenţială, un Boeing 707 vechi de 39 de ani care nu mai îndeplinea nici standardele de zgomot la nivel european, a anunţat în 2010 că nu mai poate efectua deplasările preşedintelui ca urmare a situaţiei financiare dificile a regiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici