Ponta îi cere ministrului Economiei să facă progrese în promovarea exporturilor, dar fără deplasări turistice

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Economiei, Constantin Niţă, să elaboreze împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie a României o strategie pentru promovarea exporturilor româneşti, dar acest sprijin să fie unul real şi nu doar o cheltuire banilor pentru deplasări în zone turistice.

140 afișări
Imaginea articolului Ponta îi cere ministrului Economiei să facă progrese în promovarea exporturilor, dar fără deplasări turistice

Constantin Nita (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Aştept ca ministrul Economiei, domnul Niţă (Constantin Niţă-n.r.) să facă împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) progresele de care era foarte mare nevoie, şi anume să existe un sprijin al Guvernului pentru promovarea exporturilor, dar un sprijin real, nu cheltuirea unor bani pentru diverse deplasări care nu folosesc cu nimic industriei, care nu promovează în realitate nimic, ci doar acoperă nişte interese mici, mărunte, private. Am absolută încredere că domnul preşedinte Daraban (Mihai Daraban - preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie - n.r.) şi domnul ministru Niţă, cu spiritul antreprenorial şi cu experienţa pe care o au din viaţa reală a economiei, pot să folosească aceste resurse pe care Guvernul le alocă cu adevărat pentru promovarea exporturilor româneşti şi nu doar pentru plimbări în zone frumoase din punct de vedere turistic", a spus premierul.

Victor Ponta a făcut aceste afirmaţii în discursul susţinut cu ocazia deschiderii Târgului Internaţional de Mobilă, în prezenţa ministrului Constantin Niţă şi a preşedintelui CCIR, Mihai Daraban.

Exporturile au urcat în luna iulie a acestui an la nivelul record de 4,8 miliarde euro şi au ajuns la 30,3 miliarde de euro după şapte luni, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Anul trecut exporturile au totalizat 49,56 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici