Ponta: În perioada dintre alegerea preşedintelui şi finalul mandatului lui Băsescu pot fi conflicte constituţionale

Perioada cuprinsă între data alegerii noului preşedinte, din luna noiembrie, şi momentul la care Traian Băsescu îşi va încheia mandatul, din 21 decembrie, poate fi marcată de conflicte constituţionale, a declarat liderul PSD, Victor Ponta, explicând că nu se aşteaptă ca Băsescu să devină civilizat.

441 afișări
Imaginea articolului Ponta: În perioada dintre alegerea preşedintelui şi finalul mandatului lui Băsescu pot fi conflicte constituţionale

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"O să avem o perioadă, începând cu 16, turul II, probabil 18-19 noiembrie, când, practic, vom şti cine este noul preşedinte al României. Băsescu evident că nu va dori să plece de la Cotroceni până pe 21 decembrie, când expiră cei cinci ani din al doilea mandat. În acea perioadă s-ar putea să avem nişte conflicte constituţionale. Nu vreau să anticipez mai mult decât atât, dar ne pregătim pentru aşa ceva", a spus Ponta la Antena 3.

El a amintit că, în Statele Unite ale Americii, preşedintele este ales în noiembrie şi îşi preia mandatul în ianuarie, modul în care vechiul preşedinte discută cu noul şef al statului fiind un exemplu de democraţie avansată, adăugând că îi este greu să creadă că Băsescu va deveni deodată un preşedinte civilizat şi raţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici