Predoiu: Dacă Ponta acum calcă în picioare statutul partidului, va călca în picioare şi Constituţia

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu susţine că dacă acum Victor Ponta nu respectă statutul partidului, fiind desemnat drept candidat al PSD în mod nestatutar, atunci când va fi preşedinte "va călca în picioare" Constituţia.

350 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Dacă Ponta acum calcă în picioare statutul partidului, va călca în picioare şi Constituţia

Cătălin Predoiu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Aş remarca faptul că la Consiliul Naţional al PSD nu s-a lansat în mod statutar candidatura domnului Ponta. Statutul PSD, adoptat chiar în mandatul de preşedinte PSD al domnului Ponta, prevede alegeri interne pentru desemnarea candidatului. Trecând peste acest scrutin, domnul Ponta şi-a anunţat o candidatură care nu este statutară. Cu alte cuvinte, domnul Ponta, păşind către cursa prezidenţială, calcă în picioare propriul statut al partidului”, a declarat Cătălin Predoiu, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a precizat că dacă Victor Ponta încalcă statutul partidului, atunci el nu va respecta nici Constituţia în cazul în care va ajunge preşedinte.

“Prin urmare este absolut firesc să ne întrebăm ce va face domnul Ponta dacă ar ajunge preşedinte cu privire la Constituţie. Dacă acum calcă în picioare statutul propriului partid, va călca în picioare şi Constituţia. Dacă acum ignoră o regulă clară care spune scrutin intern pentru desemnarea candidatului doar pentru că oamenii au fost puşi să aplaude acolo de către dirijorul şef Dragnea, la fel va face şi cu litera Constituţiei dacă va ajunge preşedinte”, a afirmat prim-vicepreşedintele PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici