Primarul Braşovului susţine că a fost ameninţat cu moartea de către liderul revoluţionarilor din oraş, Dorin Maior

Primarul Braşovului, George Scripcaru, spune că a fost ameninţat cu moartea, în biroul său, de liderul revoluţionarilor braşoveni, Dorin Lazăr Maior, în urma unei dispute privind o sală a Cinematografului Astra, incidentul fiind reclamat Poliţiei.

167 afișări
Imaginea articolului Primarul Braşovului susţine că a fost ameninţat cu moartea de către liderul revoluţionarilor din oraş, Dorin Maior

George Scripcaru (Imagine: Andrei Paul/Mediafax Foto)

Primarul Scripcaru a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în timpul unei audienţe din 6 aprilie cu preşedintele Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor "Braşov 21 Decembrie 1989" (ALRUE), Dorin Lazăr Maior, acesta l-a ameninţat cu moartea atât pe el, cât şi pe familia sa, după o dispută pe tema spaţiului de la Cinematograful Astra, unde Maior are un club pe care municipalitatea l-a câştigat în instanţă.

Incidentul s-a petrecut atât în biroul primarului, cât şi în secretariat, unde se aflau alte patru persoane.

"S-a ajuns la strigăte şi ameninţări la viaţa mea şi a familiei mele şi la chestiuni de natură personală (...). Acest lucru s-a întâmplat în prezenţa a patru martori care se aflau în secretariat, respectiv secretara şi alte trei persoane care aşteptau să discute cu mine. Am făcut, de asemenea, declaraţii în scris, solicitând să se ia act de aceste lucruri pentru a se face demersurile conform procedurii într-o situaţie de acest gen", a spus Scripcaru.

După incident, primarul a anunţat Poliţia, la sediul Primăriei sosind cinci poliţişti şi un procuror al Pachetului de pe lângă Judecătoria Braşov, care i-au audiat atât pe primar, cât şi pe martorii incidentului.

Scripcaru a spus că Maior nu este prima persoană care îl ameninţă cu moartea, însă nu a vrut să menţioneze şi alte nume.

"Am fost sesizaţi vineri, la ora 13.00, despre acest incident petrecut în biroul primarului. Ne-am deplasat pentru a face cercetări pentru ultraj, deoarece este vorba despre o persoană care exercită o funcţie publică", a spus comisar-şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov.

Dorin Lazăr Maior a negat că l-ar fi ameninţat cu moartea pe primar, spunând că a existat "un schimb dur de replici" între ei.

"Am avut o discuţie cu replici dure între noi. Iar ameninţările au început de la el, nu de la mine", a spus Maior.

Întrebat despre ce ameninţări ale primarului este vorba, Maior a spus ca a fost ameninţat cu "dosare penale".

Maior solicitase o audienţă la primar după ce municipalitatea a câştigat în instanţă clădirea Cinematografului Astra şi s-a dispus evacuarea spaţiului unde liderul revoluţionarilor braşoveni deţine un club privat şi o sală de jocuri. Maior i-a solicitat primarului să facă demersuri pentru ca el să îşi poată păstra spaţiul respectiv, iar, în schimb, el va opri acţiunile de protest din Braşov ale revoluţionarilor, acţiuni care se desfăşoară aproape în fiecare seară în Piaţa Sfatului.

Primarul a refuzat "oferta", iar Maior s-a enervat şi l-a ameninţat cu moartea.

În ceea ce priveşte spaţiul de la cinematograful Astra, RADEF Film, filiala Braşov, a semnat un contract de închiriere cu SC Trust President SRL,
reprezentată de Dorin Lazăr Maior, în data de 14.06.2002, cu valabilitate până în data de 31.12.2011 (la aceasta datăcontractul a fost finalizat).

Firma lui Maior a chemat în judecată RADEF pentru a o obliga să vândă Cinematograful Astra. Firma lui Maior a pierdut procesul şi a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţa supremă hotărând, în data de 05.04.2011, respingerea recursului depus de SC Trust President (dosar 9187/3/2008), hotărarea fiind definitivă şi executorie. În data de 10.12.2009, RADEF a deschis proces de reziliere a contractului de închiriere şi de evacuare a SC Trust President (dosar nr. 27802/197/2009), iar în 6 februarie 2012 Judecătoria Braşov a admis cererea RADEF, Municipiul Braşov fiind intervenient. SC Trust a facut recurs la decizia Judecătoriei, termenul fiind în 13 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici