Principala rută comercială care intră în Coreea de Nord este închisă. Accesul la frontiera cu China este interzis

  • Coreea de Nord a închis oraşul de frontieră Rason din raţiuni încă necunoscute
  • Principala rută economică care intra în ţară din China este acum oprită
  • Comercianţii aşteaptă deblocarea blocadei
116 afișări
Imaginea articolului Principala rută comercială care intră în Coreea de Nord este închisă. Accesul la frontiera cu China este interzis

Surse din cel mai izolat loc de pe pământ au declarat că ţara comunistă a închis frontiera cu vecinii chinezi în mod misterios. Pentru comercianţii din zonă care călătoresc în scopuri de afaceri peste graniţa cu Rusia şi China, stilul lor de viaţă este pus în pericol de hotărârea autorităţilor.

Zona economică specială din nordul ţării conferă oraşului Rason un statut special. Zona a fost înfiinţată în anul 1992 pentru a facilita investiţiile străine cu speranţa de a stimula creşterea economică a ţării.

În timp ce majoritatea oamenilor care doresc să tranziteze Rason sunt blocaţi la intrare, rezidenţii se bucură de libera circulaţie după ce sunt verificaţi în punctele de control ale poliţiei.

Mulţi dintre locuitori suspectează închiderea oraşului că ar putea fi cauzată de noul coronavirus, dar guvernul nu a divulgat nicio informaţie oficială pentru a explica de ce este interzis accesul. Alţii consideră că vizita unui înalt funcţionar din elita nord-coreeană ar putea fi motivul blocadei.

Comercianţii din Coreea de Nord merg deseori la Rason pentru a stabili contacte cu partenerii lor străini. Situaţia afectează natura activităţilor desfăşurate pentru care aceştia călătoresc în scopul afacerilor. Ei speră ca blocajul să fie în scurt timp ridicat.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici