PSD începe în toamnă pregătirile pentru locale. Aleşii cu probleme în justiţie, liberi să candideze

Social-democraţii vor începe în luna septembrie selecţia candidaţilor pentru alegerile locale, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, iar aleşii în funcţie, cu probleme în justiţie, vor putea să candideze pentru noi mandate, dacă stau bine în sondaje.

455 afișări
Imaginea articolului PSD începe în toamnă pregătirile pentru locale. Aleşii cu probleme în justiţie, liberi să candideze

PSD începe în toamnă pregătirile pentru locale. Aleşii cu probleme în justiţie, liberi să candideze (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

“Selecţia candidaţilor începe imediat după finalizarea selecţiilor la nivelul fiecărui judeţ. Asta înseamnă că la sfârşitul lui septembrie începem să facem analizele pe fiecare candidat. La sfârşitul lui septembrie începem lansarea pe piaţă a studiilor vizavi de mai mulţi candidaţi la anumite zone, unde avem 2-3 variante. Vor fi făcute sondaje. La mijlocul lui noiembrie probabil vom avea o situaţie mai clară, cum ne poziţionăm”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Mai mult, secretarul general adjunct al PSD a spus că stabilirea candidaţilor va depinde şi de cum merg negocierile cu UNPR, pentru formarea listelor comune. Ştefănescu a precizat că aceste discuţii vor începe în luna noiembrie sau imediat după Congresul PSD. Se va decide atunci dacă UNPR va candida pe liste comune cu PSD în alegerile locale sau fiecare partid va avea liste proprii, deşi cei mai mulţi lideri din ambele formaţiuni şi-ar dori candidaturi comune. Acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi pentru alegerile parlamentare din 2016.

Pe de altă parte, Codrin Ştefănescu spune că nu există în acest moment o regulă cu privire la acordarea priorităţii la candidatură a aleşilor aflaţi deja în funcţie, ci totul va depinde de sondajele efectuate în teritoriu. “Depinde cum sunt percepuţi de public. Sunt aleşi care sunt aleşi de 2-3 mandate şi care nu coboară sub 70-75%. Avem aleşi locali unde scorurile sunt dezastruoase, nici nu mai are rost să faci o analiză. Cu ăla s-a terminat, s-a închis subiectul”, a mai spus Codrin Ştefănescu.

Secretarul general adjunct al PSD vorbeşte şi despre zone cu probleme pentru partid, acolo "unde au fost decapitate organizaţiile la nivel de judeţ ", cum este Constanţa, Prahova sau Argeş. Codrin Ştefănescu susţine că social-democraţii sunt liniştiţi, deşi au rămas fără mulţi lideri, pentru că PSD este foarte bine văzut de către alegători.

"Avem o strategie, de exemplu la Piteşti PSD pe oricine ar arunca în luptă pleacă de la 55%”, a spus Ştefănescu, pentru că “oamenii gândesc la nivel teritorial altfel decât vedem noi lucrurile de la Bucureşti”, referindu-se la problemele penale ale liderilor locali.

De altfel, Codrin Ştefănescu a declarant, pentru MEDIAFAX, că aleşii cu probleme în justiţie, dar care nu au o decizie definitivă a instanţei, vor putea candida în continuare. "Plecăm de la prezumţia de nevinovăţie. (...) Unii văd la centru baroni, noi vedem în teritoriu un om care este votat cu 60-70%. Dacă Gheorghe Nichita este votat la Iaşi cu 75%, nu contează că la Bucureşti unii îl văd baron. Nu pot să-mi bat acolo joc de sute de mii de voturi într-un judeţ ca acesta, când oamenii gândesc altceva", a spus secretarul general adjunct al PSD.

Comentând cazul lui Gheorghe Nichita, Codrin Ştefănescu a explicat că unii aleşi sunt în continuare foarte populari în oraşele pe care le-au condus şi, în absenţa unei decizii nefavorabile definitive în instanţă, vor putea candida din nou. “Acum Nichita este anchetat pentru dragostea lui din tei, cu ce a făcut el cu iubita lui acolo. A făcut o greşeală, din dragoste mai îţi pierzi din când în când şi uzul raţiunii, toată lumea a fost îndrăgostită, ştie cum e. (...) La Iaşi avem o organizaţie foarte puternică, care face analize. Dacă acum mie Nichita îmi iese în sondaje cu 74%, dacă acea comunitate îl vrea pe acel om, asta este. Oamenii ăia votează, trebuie să ţinem cont de ceea ce vor oamenii să voteze”, a completat Codrin Ştefănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici