Quintus critică neimplicarea lui Antonescu în campanie: La vârsta mea am făcut tot ce a fost posibil

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a criticat, marţi, înaintea şediţei conducerii partidului, neimplicarea în campanie a fostului preşedinte PNL Crin Antonescu, care nu ia parte la reuniune, precizând că personal a făcut tot posibilul pentru victoria obţinută la prezidenţiale.

415 afișări
Imaginea articolului Quintus critică neimplicarea lui Antonescu în campanie: La vârsta mea am făcut tot ce a fost posibil

Mircea Ionescu Quintus (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

”Vreau să vă spun că suntem într-o situaţie cu totul neobişnuită: am câştigat un preşedinte şi am pierdut un preşedinte. Prin urmare, preşedintele ţării urmează să-şi ia locul şi va trebui noi, în Partidul Naţional Liberal, să găsim o soluţie tranzitorie până se vor face alegerile şi cu PDL şi cu...la un loc. Vreau să vă spun că, la vârsta mea, am făcut tot ce a fost posibil pentru această victorie zdrobitoare. Dacă iau în seamă numai ce spun adversarii, neîndurători, că nu se aşteptau la aşa ceva, trebuie să spun că nici noi nu ne aşteptam la aşa ceva, ştiind câte pomeni şi câte treburi nelegale şi nemorale s-au făcut pentru ca ei să câştige alegerile. Este nu numai succesul partidului nostru şi al alianţei noastre, e succesul românilor care au dreptul să trăiască în următorii ani într-o ţară care să le asigure o existenţă decentă şi care să-şi păstreze tineretul aici, în interesele noastre directe”, a declarat Quintus.

El a menţionat că are ”un omagiu” pentru cetăţenii care au votat în străinătate, menţionând că fiul şi nora sa au stat şase ore la coadă pentru a vota la Munchen.

Seniorul PNL a precizat că, ”deşi nu este statutar”, se gândeşte la varianta unui triumvirat care să asigure interimatul conducerii partidului, din care să facă parte ”cineva de la centru şi noi oameni din ţară, ăi mai buni, ăi cu cele mai bune rezultate, cei mai vechi, contează şi asta”.

El a fost întrebat cum vede gradul de implicare al lui Crin Antonescu în campania prezidenţială.

”Este încă foarte bunul meu prieten şi mă abţin să vă răspund. M-a surprins, pe mine m-a surprins atitudinea. Dacă era aici sau dacă domnul Tăriceanu avea răbdare să rămână aici, amândoi puteau să contracandideze pentru preşedinţia partidului. (...) Îi cunosc apartenenţa la partidul nostru (a lui Antonescu, n.r.), ne-a fost şef, i-am fost şef, ne-am înţeles foarte bine...n-am înţeles ce se întâmplă cu dânsul”, a spus seniorul PNL.

El a fost întrebat dacă nu a discutat cu Antonescu pe acest subiect.

”A spus că trebuie să se odihnească, asta mi-a fost răspunsul”, a răspuns Quintus.

”Dacă eu nu mă odihnesc la vârsta mea, ar trebui să stea puţin la odihnă”, a mai declarat seniorul PNL, după ce a fost întrebat cât ar trebui să se ”odihnească” Antonescu.

Quintus a menţionat că probabil anul viitor se va putea ca PNL să ajungă la guvernare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici