Răspunsul lui Marcel Ciolacu când a fost dacă ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, că nu exclude posibilitatea de a depune o moţiune de cenzură, ca urmare a anunţului făcut de Guvernul Orban privind asumarea răspunderii pe legea bugetului în Parlament.

569 afișări
Imaginea articolului Răspunsul lui Marcel Ciolacu când a fost dacă ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură

Răspunsul lui Marcel Ciolacu când a fost dacă ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură

„În ultimul ceas, mă aşteptam ca prim-ministrul Orban să înceapă să ia totuşi şi nişte decizii bune. Decizia de a veni prin asumare cu bugetul este o decizie foarte proastă. Mă bucură că este pe 23 decembrie, o să ne reunim luni în BPN şi vom lua decizia (despre ce vom face-n.r.). Ce am decis astăzi am şi făcut. Am depus cele două sesizări la Curte pentru cele două legi asumate în Parlament. Mi se pare o greşeală democratică. Nu vreau să intru în jurisprudenţa CCR sau în detalii juridice", a afirmat Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă de după alegerea Gabrielei Firea în funcţia de lider al PSD Bucureşti.

Întrebat dacă ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură, liderul social-democrat a spus: "Este posibil orice".

„Încercaţi să intraţi în noua logică a PSD. De data aceasta, mai mulţi colegi şi-au asumat o conducere şi vrem ca aceste decizii să le luăm în interiorul partidului, nu la televizor", a mai precizat Ciolacu.

De asemenea, întrebat dacă îşi doreşte ca Executivul condus de Ludovic Orban să fie înlăturat, preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat: "În mod Ctegoric, la cum arată...".

Ludovic Orban a declarat că cea mai potrivită dată pentru plenul reunit, în cazul în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pe anul viitor, este 23 decembrie. Premierul a precizat că Executivul va decide marţi procedura pe care o va urma pentru adoptarea actului normativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici