România a finalizat documentaţia pentru accesarea a 44 de miliarde de euro din Politica de Coeziune

  • Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat că Guvernul a aprobat varianta actualizată a Acordului de Parteneriat 2021–2027.
  • Astfel, România a finalizat documentaţia pentru accesarea celor 44 de miliarde de euro din Politica de Coeziune.
2198 afișări
Imaginea articolului România a finalizat documentaţia pentru accesarea a 44 de miliarde de euro din Politica de Coeziune

Potrivit unui comunicat al MIPE, Guvernul a aprobat varianta actualizată a Acordului de Parteneriat 2021–2027, care integrează observaţiile formulate de Comisie pe marginea documentului transmis iniţial de România.

Documentul aprobat prevede o alocare totală constituită din Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european Plus, Fondul de coeziune, Fondul pentru o tranziţie justă şi Fondul european pentru afaceri maritime de 44,7 miliarde euro, din care 31,1 miliarde euro este alocarea europeană şi 13, 6 miliarde euro este contribuţia naţională.

Guvernul a aprobat şi ultimele trei programe operaţionale – PO sănătate, PO Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare şi PO Tranziţie Justă, documentele urmând a fi transmise Comisiei în cursul zilei de joi.

MIPE anunţă că astfel a fost finalizată întreaga documentaţie necesară accesării fondurilor din Politica de Coeziune: toate cele 16 programe operaţionale şi Acordul de Parteneriat 2021–2017.

„Astăzi este o zi importantă pentru Politica de Coeziune, pentru că am adoptat actele normative necesare pentru finalizarea documentelor care vor permite României să acceseze bugetul de 44 de miliarde pe care îl are la dispoziţie. Sunt peste 3.200 de pagini de documentaţie pe care ne-am propus să le finalizăm în această perioadă pentru a transmite Comisiei întreg pachetul necesar pentru accesarea bugetului impresionant din Politica de Coeziune”, a declarat ministrul Marcel Boloş.

Conform acestuia, în perioada de programare 2021–2027, bugetul cel mai generos va fi alocate pentru componenta de transport – 9,6 miliarde de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici