Video Discuţii despre relaxarea restricţiilor în România. Ludovic Orban: Parcurile pot fi deschise / Ce se întâmplă în cazul restaurantelor şi localurilor

  • Premierul Orban a participat de la prima oră a dimineţii la şedinţa Grupului de Suport Tehnico-Ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României.
  • La finalul şedinţei, Orban a declarat că s-a discutat despre măsurile care ar putea fi luate pentru relaxarea restricţiilor. Un exemplu dat de premier a fost un triaj pe baza temperaturii, la locurile de muncă
32113 afișări

Premierul Ludovic Orban a declarat, la finalul întâlnirii pe care a avut-o vineri dimineaţa, la sediul Ministerului de Interne cu specialişti în epidemiologie, că s-a discutat despre posibilitatea efectuării unui triaj la locurile de muncă şi în şcoli prin luarea temperaturii.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că s-a discutat metodologia care va fi aplicată odată cu relaxarea restricţiilor.

„Pe fiecare măsură de relaxare va exista o analiză. S-au discutat foarte multe idei bune, de exemplu posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau şcoală prin luarea temperaturii. Aplicarea acestei măsuri presupune o pregătire, generalizarea unor astfel de aparate de măsurare a temperaturii. La aeroporturi, termoscanerele ar putea să fie folosite şi la sosire şi la plecare”, a declarat Orban.

Acesta a precizat că şi elevii vor fi obligaţi să poarte măşti la şcoală.

„Preşedintele a anunţat că obligativitatea de purtare a măştii este pentru spaţii inchise. Dacă se vor deschide şcolile, copiii vor fi obligaţi să poarte şi ei”, a mai spus şeful Guvernului.

Având în vedere că parcurile fac parte dintre locurile publice deschise, Orban a spus că daca se respecta niste reguli, acestea pot fi deschise.

„In ceea ce priveste restaurantele, riscul epidemiologic este mai mare pentru ca nu porti sa porti masca. Cand vom lua decizii vom anunta”, a menţionat Orban. 

 

Declaraţiile făcute de premierul Ludovic Orban. LIVETEXT:

Pe fiecare masura de relaxarea va exista o analiza. S-au discutat foarte multe idei bune, de exemplu posibilitatea realizarii unui traij la locul de munca sau scoala prin luarea temperaturii.

Aplicarea acestei masurin presupune o pregatire, generalizarea unor astfel de aparate de masurare a temperaturii. La aeroporturi termoscanerele sa fie folosite si la sosire si la plecare.
 
Presedintele a anuntat ca obligativitatea de purtare a masti este pentru spatii inchise, daca se vor deschide scolile copii vor fi obligati sa poarte si ei.
 
Parcurile fac parte dintre locurile publice care daca se respecta niste reguli, pot fi deschise. In ceea ce priveste restaurantele, riscul epidemiologic este mai mare pentru ca nu porti sa porti masca. Cand vom lua decizii vom anunta.
 
Nu mai este aplicabil somajul tehnic pentru ca se incheie starea de urgenta. Exista solidaritate. Intentia nostra este sa nu aplicam politici de austeritate
 

 


Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Scene dure în Giurgiu. Poliţişti filmaţi cum bat romi aflaţi deja la pământ
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici