Şeful Departamentului CENTENAR a demisionat din Guvern

Coordonatorul Departamentului CENTENAR, secretarul de stat Daniel Şandru a demisionat din Executiv, acuzându-l pe Sorin Grindeanu că, prin aprobarea OUG privind Codurile penale, a transformat serviciul public într-unul dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natură penală.

5716 afișări
Imaginea articolului Şeful Departamentului CENTENAR a demisionat din Guvern

Şeful Departamentului CENTENAR a demisionat din Guvern. Acuzaţii dure la adresa premierului Grindeanu

"Menţionez faptul că recurg la acest gest de onoare întrucât, din poziţia pe care o deţineţi, aţi transformat serviciul public într-un serviciu dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natură penală, prin adoptarea de către Guvernul României a OUG privind modificarea Codurilor Penale, ceea ce contravine flagrant principiilor în care cred, fidele democraţiei şi statului de drept", se arată în demisia lui Daniel Şandru, adresată premierului Sorin Grindeanu.

El a condus Departamentul CENTENAR în perioada 9 august 2016 - 1 februarie 2017

"Sper ca ziua de 1 Decembrie 2018, momentul aniversării Centenarului marii Uniri, să vă ofere, dle Prim-ministru, un prilej de reflecţie asupra răului pe care l-aţi produs acestei ţări şi care va fi consemnat ca atare în istoria României", a adăugat Şandru.

El a mai spus că Departamentul CENTENAR a fost înfiinţat pentru "a celebra România, aşa cum o arată deviza sa, nu pentru a o dezonora".

"Pentru activitatea desfăşurată de la înfiinţarea sa, din august 2016 şi până astăzi, 1 februarie 2017, Departamentul CENTENAR a promovat concepţia unei Românii sărbătorite prin modernizare şi progres. Credem că o astfel de concepţie este incompatibilă cu acţiunile Guvernului Grindeanu. Credem că Centenarul României unite nu poate fi întâmpinat printr-o nefericită întoarcere în timpuri lipsite de speranţă şi orizont şi printr-o abdicare de la valoruile morale ale statului de drept", mai susţine Daniel Şandru.

Alături de Daniel Şandru au mai demisionat şi directorul de cabinet, Cosmin Popa, precum şi consilierii Cătălina Gabriela Bulborea şi Ruxandra Ivan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici