Opoziţia discută paşii care trebuie urmaţi: PNL şi USR au strâns semnăturile pentru moţiunea de cenzură. Ce a făcut PMP, rămas fără preşedinte ieri noapte

PNL şi USR au strâns semnăturile pentru depunerea moţiunii de cenzură şi au convenit să susţină un singur text, au declarat miercuri liderii celor două partide, în urma unei întâlniri, afirmând că şi preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac, ar fi trebuit să fie prezent, însă, nu a ajuns.

5972 afișări
Imaginea articolului Opoziţia discută paşii care trebuie urmaţi: PNL şi USR au strâns semnăturile pentru moţiunea de cenzură. Ce a făcut PMP, rămas fără preşedinte ieri noapte

Opoziţia discută paşii politici care ar trebui urmaţi: PNL şi USR au strâns semnăturile pentru moţiunea de cenzură. PMP nu a ajuns la întâlnire (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

"Am finalizat textul moţiunii şi strângerea de semanături. Astăzi vom depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD- ALDE, împotriva acestui abuz institiţional şi împotriva legiferării hoţiei. Considerăm că acest Guvern a făcut de râs România şi trebuie să plece. Este singura soluţie onestă, demisia Guvernului şi alegeri anticipate", a declarat preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan.

Raluca Turcan a afirmat că preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, ar fi trebuit să fie prezent, însă, nu a ajuns.

"Ar fi trebuit să ne vedem şi cu domnul Eugen Tomac, încă nu a ajuns, sperăm că vor fi în continuare deschişi să semneze această moţiune de cenzură", a precizat Turcan.

Nicuşor Dan a afirmat că USR şi PNL au decis să depună doar moţiunea de cenzură, nu şi moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Florin Iordache, aşa cum au anunţat.

"Au fost două texte care în esenţă spuneau acelaşi lucru, o moţiune simplă şi una de cenzură, a reieşit un singur text. Momentul este extrem de grav şi necesită din partea opoziţiei instrumentul cel mai puternic care este moţiunea de cenzură", a spus Nicuşor Dan.

PNL şi USR a strâns peste 120 de semnături.

"Până în momentul de faţă din câte înţeleg sunt aproape 90 de semnături de la PNL şi peste 30 de la USR, suficiente pentru a fi depusă. Îi aşteptăm şi pe colegii de la PMP", a spus Nicuşor Dan.

Moţiunea de cenzură poate fi depusă doar dacă este semnată de o pătrime din numărul de parlamentari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici