Senatorii îi ajută pe ”scriitorii” din închisori: Reducere de 20 zile a pedepsei pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisă

Comisia juridică a Senatului a modificat marţi OUG 24/2016 stabilind că persoanele private de libertate primesc o reducere a pedepsei de 20 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi nu 20 de zile indiferent de numărul cărţilor scrise în închisoare aşa cum a decis Guvernul.

1180 afișări
Imaginea articolului Senatorii îi ajută pe ”scriitorii” din închisori: Reducere de 20 zile a pedepsei pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisă

Senatorii îi ajută pe ”scriitorii” din închisori: Reducere de 20 zile a pedepsei pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisă

”Eu nu spun că pentru o lucrare cu adevărat ştiinţifică se transpiră cu sânge, ceea ce se şi face, dar nici nu pot să cad în extrema ordonanţei să spun: 20 de zile pentru un profesor universitar care a stat cinci zile după gratii şi a scris cinci lucrări. Nu se poate. Este o nedreptate ce face ordonanţa. De aceea facem un compromis. După părerea mea e puţin, dar e părerea mea. Cel puţin 20 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică”, a declarat Ioan Chelaru, membru al Comisiei juridice şi vicepreşedinte PSD al Senatului.

Potrivit unui amendament adoptat de Comisia pentru drepturile omului, pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisă sau invenţie realizată se acordă o reducere de 20 de zile, faţă de 20 de zile reducere a pedepsei, indiferent de numărul lucrărilor ştiinţifice scrise, aşa cum era stipulat în textul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2016.

Senatul este primă cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

La rândul său, preşedintele Comisiei juridice, liberalul Cătălin Boboc, a spus că nu este de acord ca cineva care munceşte mai mult să primească tot 20 de lei, la fel ca unul care a muncit mai puţin. ”Cred că nici în cazul ăsta nu putem să-i uniformizăm pe toţi”, a susţinut Boboc.

Supus la vot, raportul de aprobare cu amendamentul propus de Comisia pentru drepturile omului a obţinut unanimitatea membrilor prezenţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici