Sorin Grindeanu: Când am aflat de nominalizare, am avut câteva momente de uluială

Premierul desemnat Sorin Grindeanu declară că, în momentul în care a aflat despre nominalizarea sa pentru funcţia de premier, a avut "câteva momente de uluială". Totodată, el a spus că a declarat că nu va pleca ministru deoarece era convins că Sevil Shhaideh va fi acceptată.

4040 afișări
Imaginea articolului Sorin Grindeanu: Când am aflat de nominalizare, am avut câteva momente de uluială

Sorin Grindeanu: Când am aflat de nominalizare, am avut câteva momente de uluială (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Arhiva Foto)

Întrebat, vineri seara, la sediul Consiliului Judeţean Timiş, despre structura noului Guvern, Grindeanu nu a dorit să ofere detalii pentru că “fiind un Guvern politic, tot ceea ce înseamnă structuri şi nominalizări le vom discuta săptămâna viitoare”.

Sorin Grindeanu a spus că, în acest moment, este preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş pentru că încă nu a depus jurământul şi nu a vrut să spună cine va fi propus în locul său.

“Este devreme să discutăm despre cine va fi propus la preşedinţia CJ Timiş. Vreau să am o discuţie cu cei cu care am format o majoritate pe patru ani. Era normal să vin la CJ Timiş, încă sunt preşedinte al CJ Timiş. E normal să clarificăm anumite lucruri”, a declarat Grindeanu.

Premierul desemnat a povestit şi despre cum s-a simţit atunci când a aflat că este propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier: “Sincer, am aflat odată cu ceilalţi membri sau majoritatea membrilor Comitetului Executiv, acolo în sală, şi sigur am avut câteva momente de uluială. După care le-am adresat câteva cuvinte colegilor mei, mulţumindu-i domnului Dragnea şi colegilor pentru vot, pentru că a fost un vot. Am declarat, săptămâna trecută, că nu plec ministru pentru că eram foarte convins că doamna Sevil Shhaideh, o doamnă pe care o respect extrem de mult, o doamnă foarte, foarte profesionistă, va fi acceptată ca şi propunere de premier de către domnul preşedinte”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Acesta a adăugat că va susţine proiectele Timişoarei şi ale judeţului Timiş, dar şi că Guvernul este responsabil să sprijine proiectul Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

“Odată cu încheierea tuturor formalităţilor, depunerea jurământului, dacă lucrurile vor fi în regulă, eu o să devin primul-ministru al României. Sunt din Timişoara, iar în aceste zile pe cei din zona noastră, din Timiş şi din Caraş, i-am simţit alături în momente inedite pentru mine. Asta nu mă face să uit de unde sunt, unde trăiesc. Trăiesc în Timişoara, familia mea va rămâne în Timişoara, copiii mei sunt aici şi aproape toţi prietenii mei sunt din Timişoara şi din zonă. (...) Orice guvern responsabil trebuie să susţină proiectul Timişoara – Capitală Culturală Europeană în anul 2021, care nu e doar al oraşului nostru, este un proiect extrem de important pentru ţara noastră, trebuie să se transforme într-un succes. Aşa cum a fost susţinut în 2007 Sibiul de către Guvernul Tăriceanu, este normal ca Guvernul României să se angajeze în a susţine Timişoara pentru 2021. Sunt lucruri care nu ţin de oraş, ci de întreaga ţară, deoarece cred că toată lumea îşi doreşte ca Timişoara - Capitală Culturală Europeană să devină un proiect de succes”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Acesta a mai spus că discuţia avută joi cu preşedintele României a fost una “decentă, şi este un lucru bun, pentru că alegerile au trecut, iar acum trebuie să ne ocupăm de administrarea ţării”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici