Stolojan, despre schimbarea Guvernului: Schimbarea regilor, bucuria nebunilor!

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că o schimbare de Guvern ar duce la pierdere de timp şi că, în opinia sa, "cine militează acum pentru schimbarea Guvernului, militează pentru întârzierea ieşirii din criză".

220 afișări
Imaginea articolului Stolojan, despre schimbarea Guvernului: Schimbarea regilor, bucuria nebunilor!

Stolojan, despre schimbarea Guvernului: Schimbarea regilor, bucuria nebunilor! (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

"Schimbarea regilor, bucuria nebunilor! O schimbare de Guvern nu face decât să pierdem timp, cum a fost anul trecut. Pierdem timpul, Guvernul trebuie să-şi facă treaba mai departe. Cine militează pentru schimbarea Guvernului, militează pentru întârzierea mai departe a ieşirii din criză", a precizat prim-vicepreşedintele PDL.

Stolojan a făcut aceste precizări, după ce a fost întrebat care sunt miniştrii care nu au reuşit să aibă performanţă în Cabinetul Boc şi ar trebui schimbaţi.

Mai mulţi democrat-liberali i-au cerut, luni seară, premierului Emil Boc, la şedinţa BPN, să prezinte o evaluare a miniştrilor şi stadiul realizării măsurilor guvernamentale, arătând că evaluarea este necesară şi pentru păstrarea parlamentarilor PDL, au precizat pentru MEDIAFAX surse din partid.

"S-a discutat despre faptul că se fac presiuni pentru ca unii parlamentari ai PDL să plece din partid. Am vorbit că pentru păstrarea parlamentarilor este necesară o întâlnire a grupurilor parlamentare ale PDL cu premierul şi este important ca evaluarea să fie prezentată în faţa acestora", au declarat sursele citate.

Potrivit acestor surse, cei mai mulţi membri ai BPN i-au cerut premierului să prezinte pe lângă măsurile de austeritate şi măsurile de creştere a veniturilor bugetare.

"Premierul a spus că nu sunt bani, că trebuie să mai tăiem, dar unii dintre noi au spus că nu putem să ne plângem non-stop, ci trebuie să acţionăm în condiţiile în care suntem la guvernare. A rămas ca premierul să ne spună săptămâna viitoare care sunt ministerele cu realizări", au precizat sursele citate.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni seară, după şedinţa BPN al formaţiunii, că premierul Emil Boc va prezenta, "în mod categoric, în perioada următoare", o evaluare a miniştrilor.

Premierul Emil Boc, preşedinte al PDL, a declarat, luni, înainte de şedinţa BPN al formaţiunii, că evaluarea activităţii miniştrilor se face în permanenţă, iar concluziile vor fi trase la momentul potrivit.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la începutul lunii august, la postul public de televiziune, că la 1 septembrie se va face o analiză a Guvernului, cu "grupuri parlamentare".

Şeful statului s-a întânit pe 20 iunie cu liderii PDL la Snagov şi a acordat Guvernului un termen de 60 de zile pentru ca aplicarea măsurilor de austeritate şi a programului de restructurare să-şi dovedească eficienţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici